Apple avslöjar ny iPad Pro med USB-C

0 Shares

Ny iPad Pro 2018

Förutom sin nya MacBook Air och Mac mini, lanserade Apple idag den nya iPad Pro. Den mest märkbara förändringen är hemknappens död, men det finns mycket mer i den här nya modellen än bara det.

Skärmen på den mindre iPad Pro har hoppat från 10,5 till 11 tum utan att ändra kroppens totala storlek, medan den 12,9-tums modellen finns i ett dramatiskt mindre hölje. Båda är tunnare än tidigare (bara 5,9 mm), Face ID har lagts till och det händer mer under huven.

Se även:

A12X Bionic-chipet i hjärtat av iPad Pro beskrivs av Apple som ett “monster” – 7nm-teknik med en 7-kärnig GPU och en 8-kärnig CPU. Apple säger att det är 35 procent snabbare än sin föregångare, och multicore-tasking är upp till 90 procent snabbare.

Apple har äntligen introducerat USB-C till iPad Pro och öppnar inte bara möjligheten att använda ett brett utbud av tillbehör och skärmar utan också möjligheten att ladda din iPhone. Det finns andra generationens Apple Pencil som fäster magnetiskt på iPad Pro och laddas trådlöst. Om du vill använda din iPad Pro som en bärbar dator, leta inte längre än Smart Keyboard Folio, som också fäster magnetiskt

Förlusten av hemknappen möjliggör inte bara den större skärmen utan betyder också att iPhone-gester nu används på iPad Pro för att navigera i iOS.

LTE-versionen av iPad Pro har eSIM-teknik, och alla modeller har ett ljudsystem med fyra högtalare. Apple gör en stor del av surfplattans spelfunktioner och insisterar på att den nu konkurrerar med konsoler och använder NBA 2K som en demonstration.

Men iPad Pro handlar främst om kreativitet, så det är inte konstigt att vi hörde från Adobe vid evenemanget som visar Photoshop på surfplattan, komplett med förstärkt verklighet – men du måste vänta till nästa år på Photoshop CC på iPad.

På tal om den nya enheten sa Apples Philip Schiller:

Den nya iPad Pro är ett stort steg framåt för kraftfull, kreativ, mobil datoranvändning; den har en helt ny tunnare design, går igenom projekt med det supersnabba A12X Bionic-chipet och låses upp med en blick med Face ID i valfri riktning – medan du sitter eller står, med iPad Pro på skrivbordet eller knät med den nya Smart Keyboard Folio och den nya Apple Pencil. Det har aldrig funnits en mobil enhet som den nya iPad Pro; den har en underbar kant-till-kant Liquid Retina-skärm som böjer sig i hörnen, banbrytande prestanda som överträffar de flesta bärbara datorer, Face ID, stöd för den nya Smart Keyboard Folio och nya Apple Pencil, avancerade nya kameror och sensorer för de bästa AR-upplevelserna någonsin i vilken enhet som helst, en höghastighets USB-C-kontakt, högre högtalare, snabbare trådlös och mer, allt packat i en tunnare enhet som har batterilivslängd hela dagen och är 25 procent mindre i volym.

64 GB 11-tums iPad börjar på 799 USD och finns tillgänglig med lagring på upp till 1 TB. Den 12,9-tums modellen börjar på $ 999. Beställningen är öppen nu och enheterna kommer att finnas tillgängliga den 7 november.

0 Shares