Apple avslöjar prestationsfokuserad iOS 12 för ett stort utbud av iPhones och iPads

0 Shares

iOS 12-funktioner

Idag på WWDC 2018 gav Apple oss vår första titt på iOS 12. Ett av huvudfokuserna för den här senaste uppdateringen av Apples mobiloperativsystem är prestanda och företaget tar iOS 12 till fler enheter än någon annan tidigare version.

Craig Federighi, Apples senior vice president för programvaruteknik, sa till utvecklare att uppdateringen kommer att hjälpa till att påskynda laddningstider för appar. På iPhone 6s laddas appar till exempel upp till 40 procent snabbare och kameran laddas upp till 70 procent snabbare. iOS 12 kommer att öka prestandan när det behövs, men ta ner processorn i ett hack när den kan för att spara batteri.

Se även:

Federighi noterade att medan endast 6 procent av Android-telefoner har den senaste versionen av Googles mobila operativsystem installerat, har 81 procent av Apple-användare iOS 11 – och det stora utbudet av enheter som stöds för iOS 12 innebär att denna imponerande statistik sannolikt kommer att förbli vacker mycket oförändrad.

Så vad mer är nytt i iOS 12 förutom fokus på prestanda?

Genvägar för Siri kan användas för att få tips från Siri och för att skapa anpassade genvägar för enskilda appar. En makrofunktion gör det möjligt för användare att använda ett enda röstkommando för att utföra flera åtgärder – som att dra upp vägbeskrivningar för hem, starta musik och skicka ett textmeddelande på en gång. Meddelanden håller på att renoveras och det kommer att vara möjligt för dem att grupperas för att minska skärmens röran. Stör inte ser också ankomsten av ett antal nya alternativ inklusive justerbara snooze-tider.

Införandet av ARKit 2 innebär att det finns mycket potential för appar för förstärkt verklighet. Apple avslöjade förbättrad rendering, bättre ansiktsspårning, 3D-objektdetektering och erfarenhetsdelning. Apple har också infört ett nytt AR-format – USDZ – och ett nytt app-mätsapp för mått för augmented reality. Apple säger:

ARKit 2 gör det möjligt för utvecklare att skapa de mest innovativa AR-apparna för världens största AR-plattform, med nya verktyg för att integrera delade upplevelser, ihållande AR-upplevelser kopplade till en specifik plats, objektdetektering och bildspårning, vilket gör AR-appar ännu mer dynamiska. Designat i samarbete med Pixar, ett nytt öppet filformat, usdz, gör det enkelt att uppleva AR nästan var som helst i iOS, inklusive appar som Messages, Safari, Mail, Files och News, med kraftfulla grafik- och animationsfunktioner.

Foton-appen har en ny sökfunktion, och kameran drar nytta av nya Animoji och personliga Memoji-tecken samt filter. Group FaceTime öppnar en ny värld av gruppkommunikation, och det finns också uppdateringar av Apple Books och Apple News i form av redesign.

Andra ändringar och tillägg inkluderar:

Lager kommer till iPad och illustrerar hur marknaden rör sig med lättförståeliga citat och högkvalitativa nyheter. CarPlay lägger till stöd för tredjepartsnavigationsappar som visas direkt på bilens instrumentpanel – ansluta till musik, meddelanden, samtal och biltillverkningsappar. Röstmemo är nu tillgängligt på iPad och lägger till iCloud-stöd för att synkronisera inspelningar och redigeringar över enheter. En ny design gör det lättare att fånga, dela och redigera inspelningar. Siri-översättningen utvidgas till mer än 40 språkpar och ger mer kunskap om sport, kändisar, mat och näring. Siri kan också visa favoritfoton efter person, plats, händelse, tid och ämne. Plånbok på iPhone och Apple Watch lägger till stöd för student-ID-kort, vilket gör det bekvämare att få tillgång till allt på campus.

För alla som oroar sig för integritet och säkerhet säger Apple att iOS 12 erbjuder följande:

Som med alla Apple-programuppdateringar förblir förbättrad sekretess och säkerhet högsta prioritet i iOS 12. I Safari hjälper förbättrad intelligent spårningsförebyggande att blockera sociala medier “Gilla” eller “Dela” -knappar och kommentera widgetar från att spåra användare utan tillstånd. Safari presenterar nu också förenklad systeminformation när användare surfar på nätet, vilket hindrar dem från att spåras baserat på deras systemkonfiguration. Safari skapar nu också automatiskt, fyller i och lagrar starka lösenord när användare skapar nya onlinekonton och flaggar återanvända lösenord så att användare kan ändra dem.

Den fullständiga listan över enheter som kommer att få iOS 12 kommer till är som följer: iPhone 5S, iPhone SE, iPhone 6/6 Plus, iPhone 6S / 6S Plus, iPhone 7/7 Plus, iPhone 8/8 Plus, iPhone X, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Air, iPad Air 2, iPad (2017), iPad (2018), iPad Pro (9,7, 10,5 och 12,9-tums modeller) och sjätte generationens iPod touch.

iOS 12 Beta 1 är tillgänglig för utvecklare – eller någon annan som är intresserad av att ta en titt – att ladda ner via Apple Developer Program-portalen. En offentlig beta startar senare denna månad och den slutliga utgåvan av iOS 12 är planerad till hösten.

0 Shares