Apple avslöjar Watch Series 6 med ny Blood Oxygen-monitor, plus prisvärdare Watch SE

0 Shares

Apple är värd för sitt stora nya hårdvaruevenemang idag och har startat saker genom att avslöja den sjätte generationen Apple Watch, samt en billigare SE-variant och några nya tjänster.

Fokus, som det har varit på senare generationer, är återigen på hälsa, och Apple Watch Series 6: s stora nya tillskott är möjligheten att mäta dina blodsyrenivåer från handleden med rött och infrarött ljus. Det tar bara 15 sekunder och kan även spela in bakgrundsnivåer medan du sover.

Drivs av ett sjätte generationens S6-system i paketchip baserat på A13 Bionic i iPhone 11, den nya klockan lovar en bättre alltid på-skärm, som är 2x ljusare utomhus när din handled är nere och en nästa generations alltid på-höjdmätare .

Det finns naturligtvis nya mönster för urtavlor, nya fodral och nya remmar inklusive en ny Solo Loop som inte har något lås eller spänne – bara en anpassad bit stretchbar silikon. Det är tåligt och simtätt och finns i sju färger. Det finns också en flätad Solo Loop-variant gjord av återvunnet garn i fem färger och ett läderrem.

“Apple Watch Series 6 omdefinierar helt vad en klocka kan göra”, säger Jeff Williams, Apples operativ chef. “Med kraftfulla nya funktioner, inklusive en blodsyre-sensor och app, blir Apple Watch ännu mer oumbärlig genom att ge ytterligare inblick i det allmänna välbefinnandet.”

Watch Series 6 (GPS) börjar på $ 399 och Apple Watch Series 6 (GPS + Cellular) börjar på $ 499. Den kan beställas idag från apple.com och i Apple Store-appen, med tillgänglighet från fredagen den 18 september.

Om det är lite rikt för dig, har Apple ett nytt billigare Watch SE-pris från 279 $. Den här nya modellen använder S5-systemet i paketchip och Apple säger att enheten är 2x snabbare än serie 3. Den har en större skärm och du kan få den med Solo Loop, Flätad Solo Loop och Leather Link-remmar. Du får detektering av fall och sömnspårning men den nya funktionen Blood Oxygen ingår naturligtvis inte här.

“Apple Watch SE kombinerar element i serien 6-design med de viktigaste funktionerna i Apple Watch, allt till ett mer överkomligt pris”, säger Jeff Williams, Apples operativ chef. “Vi är glada att kunna erbjuda ytterligare ett bra alternativ för att hjälpa kunderna att hålla kontakten, vara mer aktiva och hålla koll på deras hälsa.”

Priser för Apple Watch SE (GPS) börjar vid $ 279 och Apple Watch SE (GPS + Cellular) börjar på $ 329. Den kan beställas idag med tillgänglighet från fredag.

Det är inte bara hårdvara som Apple debuterade när man pratade om sina nya klockor. Det har också lanserat två nya tjänster:

Familjinställning – använd din iPhone för att para klockor för andra familjemedlemmar som kanske inte har en iPhone.

Fitness + – erbjuder en katalog över träningsvideor och innehåller mätvärden från din klocka på telefonens skärm. De mest populära träningstyperna ingår vid lanseringen med nya träningspass som släpps varje vecka. Det kostar 9,99 dollar per månad eller 79,99 dollar per år, och om du köper en ny Apple Watch får du tre månader gratis. Det kommer att finnas tillgängligt i slutet av året.

0 Shares