Apple avslöjar watchOS 5, komplett med den nya Walkie-Talkie-appen

0 Shares

Apple watchOS 5 Walkie-Talkie-app

Apple Watch-ägare har en ny operativsystemuppgradering att se fram emot – watchOS 5. Avtäckt idag på WWDC tillsammans med iOS 12, watchOS 5 introducerar ett antal nya funktioner inklusive en Walkie-Talkie-app och en rad nya träningsrelaterade alternativ.

Uppdateringen ger interaktiva meddelanden, förbättringar av Siri och möjligheten att använda en Apple Watch istället för ett student-ID-kort. Apple avslöjade också ett nytt Pride Watch-ansikte som användare kan aktivera gratis och ett Pride Edition Woven Nylon-band som kan köpas för $ 49.

Se även:

Pitched tungt som en livsstil och hälsa enhet, det är inte förvånande att så många av uppdateringarna i watchOS 5 är relaterade till fitness. Det är nu möjligt att starta en fitnesstävling med andra Apple Watch-ägare, och träningsdetektering avgör automatiskt när olika aktiviteter startar. Apple säger att funktionen “ger en varning för att starta rätt träning och ger retroaktiv kredit”.

Uppdateringen ser ankomsten av 12 nya aktiviteter inklusive vandring och yoga, och det finns en mängd löparelaterade funktioner som företaget förklarar:

watchOS 5 levererar högpresterande funktioner för löpentusiaster, inklusive en ny kadens (steg per minut) mätvärde för inomhus- och utomhuslopp och promenader, samt ett nytt tempolarm för utomhuskörningar som varnar användare när de är bakom eller före angiven måltakt. Ett helt nytt mått – rullande mils tempo – introduceras som ett extra alternativ för löpare att se sin takt för den närmast föregående milen utöver sin genomsnittliga takt eller nuvarande takt.

Den nya appen Walkie-Talkie gör väldigt mycket vad du förväntar dig, vilket gör det möjligt att röstchatta med en annan Apple Watch-ägare genom att knacka på din handled. Det här nya läget för att titta på för att titta på fungerar både via Wi-Fi och mobiltelefoner.

watchOS tar också med podcasts, och Apple säger att en ny funktion för utvecklare gör att musik, ljudböcker och meditationssessioner från appar som Pandora, Audible och 10% Happier kan synkroniseras med Apple Watch för uppspelning offline utan att användarens iPhone i närheten.

Siri är nu mer intelligent och är bättre på att förutsäga och vara proaktiv med förslag. För studenter säger Apple:

Med watchOS 5 ersätter Apple Watch student-ID-kort. Med en höjning av handleden kan studenter få tillgång till platser inklusive bibliotek, sovsalar och evenemang och betala för snacks, tvätt och middagar runt campus helt enkelt genom att lägga till sina ID-kort i Wallet på Apple Watch. Programmet startar med Duke, University of Alabama och University of Oklahoma i höst. Johns Hopkins University, Santa Clara University och Temple University kommer att nå kapaciteten i slutet av året.

När det lanseras på hösten kommer watchOS 5 att finnas tillgängligt för Apple Watch Series 1 och senare – den ursprungliga Apple Watch missar.

0 Shares