Apple bekräftar alla planer för självkörande bilar och engagemang för integritet

0 Shares

svart_vit_apple_logo

Vi har känt (eller åtminstone trott) under en tid att Apple har arbetat med någon form av automatiserat fordon, men företaget har förblivit snävt om vad det handlar om. Nu ger emellertid ett brev till National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) den starkaste officiella antydan om att Apple arbetar med något.

Brevet – skrivet av Apples direktör för produktintegritet, Steve Kenner, redan i november – har just kommit fram, i det berömmer Apple NHTSA: s policy för automatiserade fordon och betonar vikten av maskininlärning, datadelning och användarnas integritet. för att säkerställa utveckling och säkerhet av sådan teknik.

Medan Kenner inte går så långt som att säga direkt att Apple är arbetar på en automatiserad bil, brevet tappar mycket starka tips om detta. Den oro som företaget visar om policyer för automatiserade bilar skulle också vara ganska konstigt om det inte hade ett intresse inom området.

Skrivande som svar på NHTSA: s föreslagna Federal Automated Vehicles Policy, säger Kenner:

Apple använder maskininlärning för att göra sina produkter och tjänster smartare, mer intuitiva och mer personliga. Företaget satsar stort på studier av maskininlärning och automatisering och är glada över potentialen hos automatiserade system inom många områden, inklusive transport.

Utförda ordentligt under NHTSA: s vägledning har automatiserade fordon potential att kraftigt förbättra den mänskliga upplevelsen – att förhindra miljontals bilkrascher och tusentals dödsfall varje år och att ge rörlighet till dem utan. Det är viktigt att de som utvecklar och distribuerar automatiserade fordon följer strikta säkerhetsprinciper i design och produktion. Sådana principer borde dock inte hindra företag från att göra framsteg som följd. det finns inget behov av att kompromissa med säkerhet eller innovation.

Det är inte klart exakt vad Apple tänker på, men det är möjligt att en helautomatisk bil kanske inte finns på korten ännu. Det finns en intressant fotnot till bokstaven som definierar automatiserade fordon som “fordon utrustade med ett eller flera system som automatiserar hela eller delar av köruppgiften”.

Apple påpekar att säkerhet är ett stort bekymmer inte bara för tillverkare av sådana fordon utan också för allmänheten om de någonsin kommer att accepteras allmänt – något som har kastats in i rubrikerna med de senaste automatiska fordonsolyckorna och nästan missningar. Företaget är angeläget om att företag som arbetar på fältet ska dela data i syfte att främja framsteg, men inser att det finns integritets- och etikproblem kring detta.

Kenner skriver:

Apple håller med om att företag ska dela avidentifierade scenario- och dynamikdata från kraschar och nästan missningar. Uppgifterna bör vara tillräckliga för att rekonstruera händelsen, inklusive tidsserier för fordonskinematik och egenskaper hos vägen och föremål. Genom att dela data kommer branschen att bygga en mer omfattande dataset än något företag kan skapa ensam.

Detta gör det möjligt för alla i branschen att designa system för att bättre upptäcka och svara på den bredaste uppsättningen nominella scenarier. Apple ser fram emot att samarbeta med andra intressenter för att definiera de specifika uppgifter som ska delas.

Datadelning bör inte kosta privatliv. Apple anser att företag bör investera de resurser som behövs för att skydda individers grundläggande rätt till integritet.

Vi är egentligen inte närmare att förstå vad Apple arbetar med. I stället för att skapa ett komplett fordon är det möjligt att företaget är mer intresserad av att skapa den programvara och det ekosystem som kommer att användas i andra fordon. svaret kommer med tiden. Vad vi dock vet är att Apple är extremt intresserad av automatisering och definitivt vill ha en bit av den pajen.

Fotokredit: Dmitro2009 / Shutterstock

0 Shares