Apple bekräftar men läcker ner iOS-källkodsläckage

0 Shares

Silver iPhone 8 på låda

Apple kanske precis har släppt iOS 11.3 beta 2, men världens uppmärksamhet riktade sig mot iOS-källkoden som läckte till GitHub. IPhone-tillverkaren har bekräftat att koden för iOS 9: s iBoot hade läckt ut, men betonade dess ålder.

Företaget sa att läckan inte utgör ett säkerhetshot för användarna och insisterade på att “säkerheten för våra produkter inte beror på sekretessen för vår källkod.” Men medan Apple försöker spela ner läckan, kan det inte förnekas att det är mycket viktigt och en oöverträffad förlägenhet.

Se även:

Implikationen från företaget är att även om den allra senaste versionen av källkoden läckt ut, skulle den fortfarande inte utgöra ett säkerhetshot, och detta minskades ytterligare av kodens ålder. Med Apples iOS-uppgraderingsprogram är antalet personer som fortfarande kör iOS 9 relativt litet, med 93 procent av användarna som arbetar med iOS 10 eller senare.

I ett uttalande sa Apple:

Gammal källkod från tre år sedan verkar ha läckt ut men enligt design beror inte våra produkters säkerhet på sekretessen för vår källkod. Det finns många lager av hårdvaru- och mjukvaruskydd inbyggda i våra produkter, och vi uppmuntrar alltid kunder att uppdatera till de senaste mjukvaruversionerna för att dra nytta av det senaste skyddet.

Men även om kodläckan inte är en säkerhetsrisk, är det bara det faktum att det tog sig in i omvärlden något som Apple kommer att vara djupt oroad över. Säkerhetsimplikationerna kan ha varit små den här gången, men det kan inte vara fallet med en framtida läcka.

Bildkredit: mama_mia / Shutterstock

0 Shares