Apple ber om ursäkt för att ha saktat ner iPhones, men vi borde faktiskt tacka dem för att de gjorde det!

0 Shares

iOS är det bästa mobila operativsystemet på planeten. Slutet av berättelsen. Android är också ett solidt val, men fragmentering och brist på enhetsuppdateringar gör det till en icke-starter för många. Pixel och Nexus-enheter åt sidan, många användare av Googles operativsystem blir strandade på telefoner och surfplattor med kända exploater. Det är en röra.

Jag säger allt detta för att belysa hur bra jobb Apple gör med att stödja äldre enheter. Företaget kunde enkelt sluta ge OS-uppdateringar till en enhet efter ett par år, men istället väljer det att belöna sina kunder med mycket långt stöd – till exempel fick iPad 2 stöd för fem år. Det är därför dagens Apple-ursäkt verkar på sin plats. Du förstår, företaget ber om ursäkt för att sakta ner äldre iPhone-enheter i ett försök att få åldrande batterier att hålla längre. Saken är att vi inte borde vara det förlåtande Apple för detta – det borde vi vara tackar dem!

“Vi har hört feedback från våra kunder om hur vi hanterar prestanda för iPhones med äldre batterier och hur vi har kommunicerat den processen. Vi vet att en del av er känner att Apple har svikit er. Vi ber om ursäkt”, säger Apple.

Företaget säger också: “Hos Apple betyder våra kunders förtroende allt för oss. Vi kommer aldrig sluta arbeta för att tjäna och behålla det. Vi kan utföra det arbete vi älskar bara på grund av din tro och ditt stöd – och vi kommer glöm aldrig det eller ta det för givet. “

LÄS OCH: Apple börjar sälja iMac Pro, presenterar officiell Thunderbolt 3-kabel och lägger till 360-graders VR-redigering till Final Cut Pro X

Förklarar den ganska nya praxis att sakta ner enheter, säger Apple följande.

För ungefär ett år sedan i iOS 10.2.1 levererade vi en mjukvaruuppdatering som förbättrar energihantering under toppbelastningar för att undvika oväntade avstängningar på iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus och iPhone SE. Med uppdateringen hanterar iOS dynamiskt maximal prestanda för vissa systemkomponenter vid behov för att förhindra avstängning. Även om dessa ändringar kan gå obemärkt förbi kan användare i vissa fall uppleva längre lanseringstider för appar och andra prestandasänkningar.

Kundernas svar på iOS 10.2.1 var positivt eftersom det framgångsrikt minskade förekomsten av oväntade avstängningar. Vi har nyligen utökat samma stöd för iPhone 7 och iPhone 7 Plus i iOS 11.2.

Naturligtvis, när ett kemiskt åldrat batteri byts ut mot ett nytt, återgår iPhone-prestanda till det normala när det används under vanliga förhållanden.

Under hösten började vi få feedback från vissa användare som såg långsammare prestanda i vissa situationer. Baserat på vår erfarenhet trodde vi inledningsvis att detta berodde på en kombination av två faktorer: en normal, tillfällig prestandapåverkan vid uppgradering av operativsystemet när iPhone installerar ny programvara och uppdaterar appar och mindre buggar i den ursprungliga versionen som sedan dess har fixats .

Vi tror nu att en annan bidragsgivare till dessa användarupplevelser är den fortsatta kemiska åldringen av batterierna i äldre iPhone 6 och iPhone 6s-enheter, varav många fortfarande körs på sina originalbatterier.

Här är affärsmännen. Apple vägde alternativen att få din iPhone att fungera något långsammare jämfört med att batteriet tar slut tidigare. Det är omöjligt att behaga alla, men Apple valde att välja batteriets livslängd. Och det är rätt val. Titta, en smartphone kan vara en rolig sak, men det borde vara en kommunikationsenhet först. Med andra ord är det viktigare att utöka möjligheten att både ringa samtal (inklusive 911) och skicka e-post än att ord med vänner eller Snapchat laddas snabbare.

Du kan läsa mer om hur allt detta fungerar här.

Konspirationsteoretiker kommer att säga att detta är ett sätt för Apple att få användare att uppgradera till en ny modell. Jag håller inte med. Den mest eftertraktade funktionen för nya smarttelefonköpare är alltid bättre batteritid. Om Apple ville få folk att uppgradera till en ny iPhone skulle det inte försöka förlänga batteriets livslängd! Det är ingen mening, människor. Företaget skulle sannolikt se bättre uppgraderingsnummer om telefonerna började ta slut på juice snabbare.

Apples motståndare kommer att hävda att företaget bör ge användarna möjlighet att välja, till exempel en inställning som ger möjlighet till längre batteritid eller bättre prestanda. Ja, det finns något att säga för det, men iPhone är utformad för att vara lätt att använda – att fitta med en sådan inställning är inte Apple-sättet. Om din telefon är trög, får företaget att installera ett nytt batteri en mycket bättre upplevelse.

Där Apple förtjänar kritik avslöjar inte detta för det första. Om företaget vill utfärda en sådan ändring via en OS-uppdatering bör den avslöjas i förväg så att användarna kan välja om de vill installera den eller inte. IPhone-tillverkaren borde ha gett bättre kommunikation. Period.

Vad gör Apple för att avhjälpa situationen? Företaget delar följande.

Apple sänker priset på ett iPhone-batteribyte utanför garantin med $ 50 – från $ 79 till $ 29 – för alla med en iPhone 6 eller senare vars batteri måste bytas ut, med början i slutet av januari och tillgängligt över hela världen till december 2018. Detaljer kommer snart att finnas på apple.com. I början av 2018 kommer vi att ge en iOS-programuppdatering med nya funktioner som ger användarna mer syn på hälsan hos deras iPhone-batteri, så att de själva kan se om dess tillstånd påverkar prestanda. Som alltid arbetar vårt team på sätt att göra användarupplevelsen ännu bättre, inklusive att förbättra hur vi hanterar prestanda och undvika oväntade avstängningar när batterierna åldras.

Wow. Byt ut ett iPhone-batteri för bara 29 $? Det är otroligt. Helvete, det är som en gåva. För under trettio dollar kan du återställa din åldrande telefon till ett nytt läge både ur prestanda och batterilivslängd? Skriv upp mig. Som ägare till en 6s Plus kommer jag att göra det senare under 2018. Till det priset skulle jag vara dum att inte göra det. Tack, Apple!

Är du felaktigt arg på Apple för att ha saktat ner din telefon, eller är du klokt tacksam för att företaget ser efter dig? Berätta för mig i kommentarerna nedan.

Fotokredit: Minerva Studio / Shutterstock

0 Shares