Apple ber om ursäkt för integritetsinvasande FaceTime-bugg, lovar försenad programuppdatering

0 Shares

FaceTime-ikonen

Apple har gett en ursäkt för det nyligen upptäckta bugget som gjorde det möjligt att avlyssna på människor via FaceTime.

Företaget hade lovat att en mjukvaruuppdatering skulle levereras senare i veckan, men den interimistiska lösningen var att helt enkelt inaktivera gruppen FaceTime-funktionen på serversidan. Apple säger nu att problemet har lösts helt, men en programuppdatering som återaktiverar gruppfunktionen kommer inte att utfärdas förrän nästa vecka.

Se även:

Felet var något av en sällsynt säkerhetsutveckling för Apple, vilket ledde till en lika sällsynt ursäkt från företaget. När frågan togs upp till allmänhetens uppmärksamhet förra veckan mötte Apple kritik inte bara för själva felet utan också för att ha tyckt ha misslyckats med att agera på en buggrapport från 14-åriga Grant Thompson och hans mor Michelle flera dagar tidigare.

Apple har nu inte bara bett om ursäkt till FaceTime-användare, utan tackade också mor och son för deras hjälp.

I ett uttalande till BuzzFeed sa Apple:

Vi har fixat Group FaceTime-säkerhetsfelet på Apples servrar och vi kommer att utfärda en programuppdatering för att återaktivera funktionen för användare nästa vecka. Vi tackar familjen Thompson för att ha rapporterat felet. Vi ber om ursäkt till våra kunder som drabbats och alla som är oroliga för denna säkerhetsfråga. Vi uppskattar allas tålamod när vi slutför processen.

Företaget sa också: “Vi vill försäkra våra kunder att så snart vårt teknikteam blev medvetet om detaljerna som behövs för att reproducera felet, inaktiverade de snabbt Group FaceTime och började arbeta med fixen. Vi är fast beslutna att förbättra processen genom att som vi tar emot och eskalerar dessa rapporter för att få dem till rätt personer så snabbt som möjligt “.

Apple har inte sagt exakt när uppdateringen kommer att släppas, så håll ett öga öppet de närmaste dagarna.

Bildkredit: Nicole Lienemann / Shutterstock

0 Shares