Apple beskriver iPhone-batterikalibreringsplaner för iOS 14.5

0 Shares

I ett iOS-supportdokument avslöjar Apple att det planerar att vidta åtgärder för att kalibrera om batterierna i iPhone 11-handenheter.

Företaget kommer efter att en iPhone 11, iPhone 11 Pro och iPhone 11 Pro Max-bugg ledde till felaktig information om batteriets hälsa. Med en korrigering på grund av utrullning senare på våren rekommenderar Apple människor att inte hålla i handenheterna för reparation tills en programuppdatering möjliggör omkalibrering.

Se även:

Apple säger att omkalibrering av batterihälsorapportering kommer i iOS 14.5. Företaget förklarar felet som kommer att hanteras av uppdateringen: “Symtom på detta fel inkluderar oväntat batteriförbrukningsbeteende eller, i ett fåtal fall, reducerad kapacitet för topprestanda. Denna felaktiga rapportering om batteriets hälsa återspeglar inte ett problem med det faktiska batteriet hälsa”.

Omkalibrering är inte en omedelbar – eller till och med särskilt snabb – process. Medan det pågår kommer användarna att se följande meddelande inom Battery Health:

Rapporteringssystemet för batterihälsa kalibrerar om maximal kapacitet och högsta prestanda. Denna process kan ta några veckor.

I supportdokumentet förklarar Apple:

Omkalibrering av maximal kapacitet och topprestanda sker under vanliga laddningscykler, och denna process kan ta några veckor. Den visade maximala kapacitetsprocenten ändras inte under omkalibreringen. Funktionen för topprestanda kan uppdateras, men det märks kanske inte av de flesta användare. Om ett tidigare försämrat batterimeddelande visas kommer detta meddelande att tas bort efter uppdatering till iOS 14.5.

När omkalibreringen är klar uppdateras maximal kapacitetsprocent och kapacitetsprestanda. Omkalibreringsmeddelandet tas också bort, vilket indikerar att processen är klar.

Om kalibreringen av batterihälsorapporteringen indikerar att batteriets hälsa har försämrats avsevärt visas meddelandet om batteriservice.

I ett fåtal fall kanske omkalibreringen inte lyckas och ett nytt batteriservicemeddelande visas. Om detta inträffar kan en auktoriserad Apple-leverantör byta ut batteriet gratis för att återställa full prestanda och kapacitet. Detta tyder inte på ett säkerhetsproblem och ditt batteri kan fortfarande användas.

Även om vi inte har ett exakt släppdatum för iOS 14.5, borde det landa under de kommande veckorna.

0 Shares