Apple bestrider Goldman Sachs negativa analys av Apple TV +

0 Shares

Rainbow Apple-logotyp

Trots lanseringen av iPhone 11-serien, nya iPads och annan hårdvara omfattar Apple alltmer tjänster för att locka kunder. En av de senaste satsningarna inom detta område är Apple TV +, och Goldman Sachs – företaget som stöder Apple Card-kreditkortet – har varnat för att streamingvideotjänsten kan påverka Apples vinst negativt.

Apple bestrider dock detta. Företaget avfärdar Goldman Sachs analys och markerar en intressant vridning i förhållandet mellan Apple och dess klient.

Se även:

Rod Hall, en analytiker från Goldman Sachs, var kritisk mot Apple i en forskningsnot. Han sa att Apple TV + sannolikt skulle ha “väsentlig negativ inverkan” på företagets resultat. Han var kritisk mot Apples redovisningsmetoder och varnade för lägre bruttomarginaler och vinster samt att påverka de genomsnittliga försäljningspriserna och vinst per aktie.

Reuters rapporterar att “i början av räkenskapsåret ändrade Apple var det står för värdet och kostnaderna för gratis tjänster – som Apple Maps – och flyttade det till sitt servicesegment” och säger:

I sin anteckning sa Goldman’s Hall att Apple sannolikt skulle behandla TV + -prenumerationer på liknande sätt genom att redovisa det som ett rabatterat paket med en gratis tjänst i kombination med ett hårdvaruköp. Hall sa att det skulle leda till att Apple-investerare skulle se lägre genomsnittliga försäljningspriser för iPhones och andra Apple-enheter men snabbare tillväxt inom företagets servicesegment.

Apple har svarat och sagt till Reuters:

Vi förväntar oss inte att introduktionen av Apple TV +, inklusive redovisningsbehandlingen för tjänsten, kommer att ha en väsentlig inverkan på våra ekonomiska resultat.

Som konstaterats av Reuters är tvisten mellan Apple och Goldman Sachs en sällsynt allmän oenighet mellan två företag som arbetar tillsammans.

0 Shares