Apple betalar bara 12,9 miljoner pund i brittiska skatter

0 Shares

apple_store_front

Genom att boka försäljning via sitt internationella huvudkontor i Irland kunde Apple endast betala 12,9 miljoner pund i brittisk företagsskatt under 2015. Detta är en ökning med nio procent från föregående år, där man betalade 11,8 miljoner pund.

Europeiska kommissionen har undersökt Apples skattearrangemang i Irland i två år nu och resultaten av sonden kommer att släppas redan nästa månad. Om företagets skattearrangemang visar sig vara olagliga kan det sluta med att återbetala miljarder till den irländska staten.

Företaget är för närvarande under press från sina kritiker som tror att det inte betalar en skälig andel med tanke på den mängd affärer det gör i Storbritannien. Men Apple har sagt att det betalar “allt detta [it owes] enligt lagen “. Företaget påpekade också de tusentals brittiska jobb som det stöder.

När det gäller saken sade en talesman för företaget: “Apple är den största skattebetalaren i världen och vi betalar allt vi är skyldiga enligt lagen. Vi har en lång historia i Storbritannien och är stolta över de betydande bidrag vi har” har gjorts under de senaste 36 åren “.

Facebook och Google är skyldiga till samma påstådda brott som Apple, men de två företagen kom fram och har sedan lovat att betala mer bolagsskatt i Storbritannien. Irland är en modern mötesplats för multinationella teknikföretag till följd av dess låga bolagsskattesats.

Tidigare i år gick Google med på att betala tillbaka 130 miljoner pund i skatter. Facebook å andra sidan kommer att boka fler annonser i Storbritannien som svar på en ny skatt från George Osborne som kallas den avledda vinstskatten som endast beskattar inkomster genererade från Storbritannien.

Publicerad under licens från ITProPortal.com, en publikation för Net Communities Ltd. Alla rättigheter förbehållna.

Fotokredit: Maen Zayyad / Shutterstock

0 Shares