Apple blockerar sidladdning av iOS-appar på M1 Mac-datorer

0 Shares

M1 MacBook Pro

Ankomsten av Apples M1-chips öppnade möjligheten att köra iPhone- och iPad-appar under macOS. Att köra inbyggt på det här sättet är beroende av att utvecklare gör nödvändiga ändringar i deras skapelser som sedan kan installeras via Mac App Store.

Men naturligtvis är inte alla utvecklare villiga eller kunna göra nödvändiga uppdateringar och så har deras appar inte varit tillgängliga i App Store. Många människor har emellertid tagit steget mot detta hinder genom att ladda in appar som inte stöds. Efter att ha lagt märke till denna aktivitet har Apple ingripit och blockerat sådan sideloading.

Se även:

Sideladdningsappar gjorde det möjligt att ta en apps IPA-fil från App Store för att möjliggöra manuell installation. Appar som iMazing kan tidigare användas för att sidladda appar som inte stöds på en M1 Mac men det är inte längre möjligt.

Nu om du försöker sidladda en app som inte har uppdaterats för M1-chipet visas ett felmeddelande som informerar dig om att installationen har misslyckats. Apple uppdaterar för närvarande meddelandet, och i macOS Big Sur 11.2 beta står meddelandet:

Denna applikation kan inte installeras eftersom utvecklaren inte tänkte att den skulle köras på denna plattform.

9to5mac noterar att ändringen på serversidan endast påverkar nya installationer. Om du redan har sidladdade appar till din M1 Mac fortsätter de att köra.

Bildkredit: Mr.Mikla / Shutterstock

0 Shares