Apple börjar sälja iMac Pro, presenterar officiell Thunderbolt 3-kabel och lägger till 360-graders VR-redigering till Final Cut Pro X

0 Shares

Allt-i-ett-stationära datorer är i allmänhet a fruktansvärd aning. Förutom att spara på skrivbordet är det egentligen ingen fördel att kombinera en skärm och din dator i en enhet. Helvete, det är ganska negativt, som om skärmen går sönder, måste du fixa hela jävla saken – och vice versa. För att inte tala om, du är allvarligt begränsad när det gäller uppgraderingar – det är ofta obefintligt. Låt oss inte glömma att dessa datorer vanligtvis använder mindre kraftfulla mobila delar – inklusive processorer och RAM.

Med allt detta sagt, idag, efter 6 månaders väntan, släpper Apple äntligen den första iMac Pro någonsin – en superkraftig version av allt-i-ett-skrivbordet. Trots mina ovannämnda farhågor om allt-i-ett-datorer borde Mac-användare förmodligen kolla in det ändå. Varför? Tyvärr, för MacOS-fans, säljer Apple verkligen inte ett fristående skrivbord dessa dagar. Ja, du kan köpa “Garbage Can” Mac Pro eller Mac mini, men dessa maskiner är föråldrade och inte värda pengarna (en ny Mac Pro lovas för framtiden). Och så är iMac Pro här för att förhoppningsvis tillfredsställa Mac-användare med behovet av ström. Det finns bara ett problem – startpriset är $ 5000!

“Med nästa generations beräkningskärna och upp till 16 GB minne med hög bandbredd på paketet (HBM2), levererar iMac Pro med Vega GPU upp till fantastiska 11 Teraflops med en enda precisionskalkylator för realtids 3D-rendering och VR med hög bildhastighet. Och för halvprecisionsberäkning, perfekt för maskininlärning, levererar iMac Pro upp till otroligt 22 Teraflops prestanda. iMac Pro stöder också upp till 4 TB SSD och upp till 128 GB ECC-minne och med fyra Thunderbolt Tre portar, kan ansluta upp till två högpresterande RAID-matriser och två 5K-skärmar samtidigt. För första gången någonsin på en Mac har iMac Pro 10Gb Ethernet för upp till tio gånger snabbare nätverk, säger Apple.

LÄS OCH: Satechi presenterar Aluminium Type-C Clamp Hub Pro för 2017 iMac Pro

IPhone-tillverkaren säger vidare: “iMac Pro ger en ny nivå av integration och säkerhet till Mac med T2-chipet, Apples andra generationens anpassade Mac-kisel. Genom att designa och integrera flera nya styrenheter – till exempel System Management Controller, bildsignalprocessor, ljudkontroll och SSD-kontroller – T2 levererar nya funktioner till Mac som förbättrad bildbehandling för FaceTime HD-kameran. T2 möjliggör också en ny säkerhetsnivå genom att inkludera en säker enklaveprocessor som ger grunden för ny krypterad lagring och säker startfunktioner. Dedikerad AES-maskinvara krypterar data på SSD utan att påverka prestanda, medan säker start säkerställer att endast pålitlig programvara laddas vid start. “

Medan $ 5 000 kan verka som en enorm prislapp för en dator i dessa dagar, kom ihåg att det bara är startande pris! Om du skulle ställa in specifikationerna till max kommer du att överstiga $ 13 000! Som vissa har påpekat kan du få en helt ny bil – om än en fruktansvärd bil – för mindre än kostnaden för den förstklassiga iMac Pro!

LÄS OCH: Få betalt $ 5 bara för att du har testat Apple Pay!

Men här är saken att spendera $ 5000 eller mer för en professionell datorn är inte galen – om du verkligen kan dra nytta av det. Titta, ordet “Pro” finns bokstavligen i produktnamnet – det är inte avsett för hemanvändare som bara surfar på nätet och tittar på YouTube. IMac Pro har avancerade Intel Xeon-processorer och minst 32 GB DDR4-minne. Även bas SSD är 1TB. Allt detta är packat i en elegant kropp med en 27-tums 5K-skärm! Du får vad du betalar för – förlåt, hatare.

Apple delar några användningsfall nedan för att visa hur mycket kraftfullare iMac Pro jämförs med den övre fyrkärnan icke-Pro iMac.

3D-designers kan visualisera stora 3D-modeller och göra scener upp till 3,4 gånger snabbare. Utvecklare kan köra flera virtuella maskiner och testmiljöer och sammanställa kod upp till 2,4 gånger snabbare. Forskare och forskare kan manipulera massiva datamängder och komplexa simuleringar och visualisera data upp till fem gånger snabbare. Fotografer kan arbeta med enorma filer och utföra bildbehandling upp till 4,1 gånger snabbare. Musikproducenter kan studsa (exportera) massiva flerspårsprojekt upp till 4,6 gånger snabbare och använda upp till 12,4 gånger så många plugins i realtid. Videoredigerare kan redigera upp till åtta strömmar av 4K-video eller redigera 4,5K RÖDT RAW-video och 8K ProRes 4444 i full upplösning i realtid utan rendering. IMac Pro kan också exportera HEVC-video tre gånger snabbare.

LÄS OCH: Howard Stern kommer till Apple TV med den nya SiriusXM-appen

Naturligtvis är en avancerad dator ingenting utan bra programvara för att dra nytta av den. Idag släpper Apple också en ny version av Final Cut Pro X – dess professionella videoredigeringsprogram. Det är optimerat för iMac Pro, men det är naturligtvis fortfarande kompatibelt med andra Mac-datorer. Programvaran får också några nya funktioner – möjligheten att redigera 360-graders VR-videor och stödja HDR. Du kan också nu importera videor gjorda på iMovie för iOS – väldigt coolt.

Apple förklarar, “Final Cut Pro låter professionella redaktörer skapa VR-innehåll med möjlighet att importera, redigera och leverera 360-graders video och se projektet i realtid via ett anslutet HTC VIVE-headset med SteamVR. Användare kan enkelt lägga till 360-graders titlar i 2D eller 3D, applicera sudd, glöd och andra uppslukande effekter, och använd visuella kontroller för att räta upp horisonten eller ta bort kamerariggar från likvinklade videor. Standardfoton och videor kan också läggas till i VR-projekt och 360-graders video kan delas direkt till populära webbplatser inklusive YouTube, Facebook och Vimeo. “

På en mindre spännande anteckning släppte Apple ännu en ny hårdvaruprodukt idag – sin egen officiella Thunderbolt 3-kabel. Tro det eller ej, trots att sälja den TB3-kompatibla MacBook Pro i mer än ett år, fick företaget aldrig att sälja sin egen kabel. Istället sålde den en kabel tillverkad av Belkin. Denna nya 0,8 meter Thunderbolt 3-kabel kan fås här för $ 39 – ett rimligt pris för en Apple-märkt produkt.

Är du upphetsad av alla dessa Apple-nyheter? Kommer du att köpa iMac Pro? Snälla berätta för mig i kommentarerna nedan.

0 Shares