Apple börjar ‘slumpmässigt’ ladda ner macOS Sierra till användarnas datorer

0 Shares

macOS Sierra

Det är något som har svaga ekon av Microsofts strategi för att driva Windows 10 vidare till användarna. Den här veckan gör Apple macOS Sierra tillgängligt för användare som en automatisk nedladdning – intressant, användare som får automatisk nedladdningsbehandling väljs slumpmässigt.

Apple bekräftade lanseringens karaktär till The Loop, som också rapporterar att nedladdningen bara startar för personer som har automatiska uppdateringar påslagna och om de har tillräckligt med lagringsutrymme tillgängligt. Till skillnad från Microsoft tar Apple ett lite mindre aggressivt tillvägagångssätt när det gäller att föreslå att användare kanske vill uppgradera till den senaste versionen av operativsystemet.

Medan Microsoft kritiserades för att ha gjort ett problem med användare med ständiga uppmaningar att installera uppgraderingen – och i vissa fall visade sig lura användare att oavsiktligt starta installationen – lämnar Apple installationstiden till användaren, inklusive att låta alternativet vara öppet att ignorera det helt.

The Loop rapporterar också att Apple är “smart” med sin inställning till nedladdningen, vilket kommer att hända i bakgrunden:

Apple är också smart om nedladdningen. Om din dator har lite utrymme kommer macOS Sierra inte att laddas ner. Dessutom kommer nedladdningen att raderas automatiskt om den har laddats ner och din dator börjar bli låg.

Med Apple som säger att personer som får uppdateringen kommer att väljas slumpmässigt verkar det som om företaget siktar på en gradvis utrullning som säkerställer en så stor användarbas som möjligt.

0 Shares