Apple bötföll 25 miljoner euro för att sakta ner äldre iPhones

0 Shares

Gammal iPhone och ny iPhone

Det finns en tankeskola som antyder att många enheter har inbyggd inkurans. När uppdateringar till iOS började sakta ner äldre iPhones verkade det som om Apple tillhandahöll bevis för att stödja denna tro.

Apple sa att strypningen av iPhone 6, iPhone SE och iPhone 7-telefoner var ett försök att öka livslängden på telefoner med åldrande – och därför mindre än perfekta batterier. Men många ansåg att åtgärden var orimlig, inklusive den franska konsumentvakthunden Generaldirektoratet för konkurrens, konsumentfrågor och bedrägeribekämpning (DGCCRF) som just har delat ut en böter på 25 miljoner euro (27 miljoner dollar).

Se även:

Vakthunden tog undantag från att inte Apple saktade ner iPhones, utan att företaget gjorde det utan att varna människor. Det är bristen på öppenhet om vad konsekvenserna av att installera iOS-versionerna 10.2.1 och 11.2 var som fick Apple i trubbel – även om företaget sedan dess har be om ursäkt. Det verkar också som om Apple har lärt sig av erfarenheten och sedan har gått med på att ge varningar om uppdateringar kommer att leda till en minskad prestanda.

DGCCRF meddelar böterna (översättning med tillstånd av Google Translate):

Dessa uppdateringar, som släpptes under året 2017, innehöll ett dynamiskt energihanteringssystem som under vissa förhållanden och särskilt när batterierna var gamla kunde sakta ner funktionerna för iPhone 6, SE och 7-modellerna. Det gick inte att återgå till den tidigare versionen av operativsystemet, men många konsumenter tvingades enligt uppgift byta batterier eller till och med köpa en ny telefon.

Apple bestrider inte böterna, och det är helt möjligt att det kommer mer att komma från andra länder.

Bildkredit: Serge Cornu / Shutterstock

0 Shares