Apple dödar iPod nano och shuffle, men gör touch billigare

0 Shares

Hejdå

När du varje dag tittar på coola prylar som skjuter kuvertet är det lätt att glömma bort reliker som iPod nano och iPod shuffle. Apple har hållit dem vid liv tillsammans med iPhone under vad som verkar som en evighet, även om de är ganska meningslösa i vår tid.

Men hej, vilken bättre tid att prata om iPod nano och iPod shuffle än nuet, eller hur? Tyvärr är nyheterna inte bra för dig som fortfarande vill ha en, för Apple meddelade just att iPod nano och iPod shuffle äntligen läggs ut på betesmark.

Apples resonemang för att döda iPod nano och iPod shuffle? Företaget vill förenkla sortimentet, vilket är ett annat sätt att säga att det ger upp produkter som många inte köper längre. IPod shuffle var inte så dåligt för $ 49, men med iPod nano som kostar $ 149 måste du undra vad det tog så lång tid.

Om du söker efter dem på Google hittar du fortfarande länkar till deras målsidor på Apples webbplats i de bästa resultaten. De tar dig nu till en sida för musik, som hjälper dig att ta reda på mer om Apple Music, iTunes, HomePod, iPod touch, musiktillbehör och presentkort – eller, du vet, saker som får dig att tänka på framtiden.

IPod touch finns fortfarande kvar, som du kan se, troligtvis för att det fortfarande är användbart för Apple-köpare, som föräldrar som vill ge barnen en liten iOS-enhet för att spela spel och titta på YouTube-videor på. IPod touch är billigare nu, efter “förenklingen” av iPod-sortimentet, från $ 199 för 32 GB-versionen. 128 GB-modellen är 299 dollar.

IPod touch, som inte är toppen av bärbara enheter i Apples sortiment, är helt klart en bättre produkt. Men för människor som uppskattade enkelheten i iPod nano och iPod shuffle finns det verkligen inget liknande tillgängligt nu. Apple tvingar fans att röra sig med tiden, vilket inte är en dålig sak med tanke på alla fördelar som de nya produkterna har.

Ändå kan jag inte låta bli att känna mig ledsen när jag ser dem gå.

Fotokredit: Rikke / Shutterstock

0 Shares