Apple dödar sitt appanslutna program

0 Shares

App Store-ikonen

Apple har meddelat att de tar bort appar från sitt affiliate-program. Förändringen innebär att människor inte längre får provision för iOS- och Mac-appar.

Efter att en gång ha gjort det möjligt för webbplatser att tjäna 7 procent provision för appförsäljning tappade Apple detta till bara 2,5 procent. Från och med den 1 oktober betalas ingen provision alls eftersom Apple säger att App Store gör tillräckligt bra jobb för att öka appupptäckten.

Se även:

Beskrev av registret som en förlängning av ett “företags långfinger mot dess armé av fanbois”, är det osannolikt att flytten glädjer det stora antalet små förlag som tidigare har kunnat tjäna pengar genom systemet. Vissa har föreslagit att de kommer att stängas till följd av förändringen.

I meddelandet på webbplatsen iTunes Affiliate Resources säger Apple:

Tack för att du deltar i affiliate-programmet för appar. Med lanseringen av den nya App Store på både iOS och macOS och deras ökade metoder för appupptäckt kommer vi att ta bort appar från affiliate-programmet. Från och med den 1 oktober 2018 tas provisioner för iOS- och Mac-appar och innehåll i appen bort från programmet. Alla andra innehållstyper (musik, filmer, böcker och TV) finns kvar i affiliate-programmet.

För mer information om provisioner, se sidan Provision och betalningar på webbplatsen Affiliate Resources.

Om du har frågor, besök vår Helpdesk.

Det kommer fortfarande att vara möjligt att tjäna provision på musik, filmer, böcker och TV-program.

Bildkredit: hilalabdullah / Shutterstock

0 Shares