Apple drar sig bort från Microsoft och Facebook på väg att bli ett biljon dollar företag

0 Shares

Billion dollar äpple

Apple rapporterade bättre och förväntade intäkter och intäkter för tredje kvartalet igår och tog iPhone-tillverkaren närmare att bli det första varje biljon dollar företag. Försäljningen ökade med 17 procent till rekordhöga 53,3 miljarder dollar och vinsten steg med 32 procent till 11,5 miljarder dollar.

Medan Facebook-värdet sjunker efter många skandaler, har Apple nu ett marknadsvärde på 935 miljarder dollar – de närmaste konkurrenterna i teknikvärlden är Amazon på cirka 870 miljarder dollar, Alfabetet till 845 miljarder dollar och Microsoft på 815 miljarder dollar.

Se även:

Företaget rapporterade stark tillväxt över hela världen, med Tim Cook som säger: “Vi är glada att kunna rapportera Apples bästa junikvartal någonsin och vårt fjärde kvartal i rad med tvåsiffrig omsättningstillväxt. Våra Q3-resultat drivs av fortsatt stark försäljning iPhone, Services och Wearables, och vi är mycket glada över produkterna och tjänsterna i vår pipeline “.

Under de tre månader som slutade i juni lyckades Apple sälja 41,3 miljoner iPhones. Även om detta var lite mindre än hoppats på kompenserade det högre priset på iPhone X för detta, liksom rekordförsäljningen för handenheten.

Apples finansdirektör, Luca Maestri, sa:

Vår starka affärsutveckling drev intäkter i vart och ett av våra geografiska segment, nettoresultatet på 11,5 miljarder dollar och det operativa kassaflödet på 14,5 miljarder dollar. Vi returnerade nästan 25 miljarder dollar till investerare genom vårt kapitalavkastningsprogram under kvartalet, inklusive 20 miljarder dollar i återköp av aktier.

Företaget sa att det förväntar sig att intäkterna för Q4 ska vara mellan 60 miljarder och 62 miljarder dollar, återigen något före vad analytiker hade förutspått. Stark siffra från Apple betyder att dess aktie nu bara behöver stiga med ytterligare 7 procent för att nå det magiska $ 1 biljonmärket, och lanseringen av nya iPhones i september kan göra mycket för att hjälpa.

0 Shares