Apple driver macOS devs för att släppa 64-bitars appar

0 Shares

bärbar datorkod för bärbar dator

Apple har länge gjort det klart att stöd för 32-bitars appar kommer att fasas ut så småningom. På iPhone- och iPad-sidan kommer den sista spiken i kistan med iOS 11. MacOS-utvecklare har dock lite mer tid kvar att förbereda sig för en 64-bitars framtid.

Från och med nästa år accepterar Apple inte längre 32-bitars macOS-appar i App Store, vilket innebär att alla nya titlar måste vara 64-bitars från och med januari. För befintliga appar och deras kommande uppdateringar finns det dock en annan deadline.

Utvecklare som redan har macOS-appar i App Store kan bara driva 32-bitars uppdateringar fram till juni 2018, varefter de tvingas göra övergången till 64-bitars om de vill fortsätta uppdatera sina titlar.

Apple har avslöjat att macOS High Sierra, som den just förhandsgranskade vid WWDC 2017, kommer att vara den “senaste macOS-versionen som stöder 32-bitarsappar utan kompromisser”, och att dess efterföljare “aggressivt” kommer att varna användare när de kör 32-bitarsappar . Vi kan bara anta att macOS-utgåvan som kommer 2019 faktiskt kommer att släppa stöd för 32-bitarsappar.

På iOS-sidan fanns det nästan 200 000 appar som inte var redo för iOS 11 i mars 2017. Apple slutade acceptera 32-bitarsappar sedan 1 januari 2015 och slutade godkänna 32-bitarsuppdateringar sedan 1 juni. Eftersom deadlines för macOS kommer inte att ha effekt förrän nästa år, och utvecklare är inte pressade på att uppdatera sina appar direkt, det är för tidigt att säga hur många macOS-titlar som kan påverkas av Apples beslut.

Fotokredit: ProStockStudio / Shutterstock

0 Shares