Apple: Du säger det fel – iPhones är inte ett ord!

0 Shares

iphone_question_mark

Apples marknadschef Phil Schiller har tagit till Twitter för att sätta rekordet om nomenklaturen för företagets produktnamn. Specifikt tar han paraply med att bara sticka en ‘s’ på slutet av produktnamnen för att pluralisera dem.

Japp – iPhones är tydligen inte ett ord. Någon kan dock behöva prata med Tim Cook för att få honom på samma sida, eftersom han inte verkar ha sett memot.

Schiller går så långt som att säga att det helt enkelt inte finns något behov av att pluralisera namnet på någon Apple-produkt. Om du har hänvisat till iPhones har du sagt det fel. Du måste hänvisa till iPhone i singularis (ungefär som “får” eller “fisk” – även om “fem iPhone” låter helt enkelt konstigt), eller tacka en kvalificering i slutet – “två iPhone-enheter” eller, galet, “två iPhone-telefoner”.

De stilguide-pekare som Schiller lagt fram kommer sannolikt att orsaka viss debatt, men i praktiken är det rättvist att säga att de flesta kommer att ignorera honom och fortsätta att säga “iPhones”. Han gjorde förklaringen på Twitter:

När han ifrågasattes ytterligare av Twitter-användare hade Schiller följande att lägga till:

Vi har hört Tim Cook hänvisa till “iPad-proffs” och “iPhones”, så tydligen har han också fel. Naturligtvis blir saker lite förvirrande när du har mer än en iPhone 6s, men vi lämnar den debatten till de goda människorna på Twitter.

Fotokredit: Yeamake / Shutterstock

0 Shares