Apple erbjuder gratis reparation av logikkortet efter att fel har hittats i vissa iPhone 8-telefoner

0 Shares

iPhone 8 fingeravtryck

Även om det har avslöjats att iPhone 6 är Apples mest problematiska telefon, har företaget just tillkännagett ett utbytesprogram för iPhone 8-ägare efter att ha upptäckt ett problem med anslagstavlan med “en mycket liten andel av […] enheter “.

Apple säger att problemet kan leda till oväntade omstart, frysningar och oförmåga att slå på en telefon. Berörda enheter såldes mellan slutet av 2017 och början av 2018, och alla som har en kan dra nytta av en gratis reparation.

Se även:

Apple betonar att problem med logikkortet bara påverkar iPhone 8; Plus-modeller och andra telefoner har inte problemet. Företaget säger att “berörda enheter såldes mellan september 2017 och mars 2018 i Australien, Kina, Hongkong, Indien, Japan, Macau, Nya Zeeland och USA” och säger att iPhone-ägare kan kontrollera serienumret på handenheten för att se om de kvalificerar sig för gratis ersättning av brädet.

På en dedikerad sida för programvara för byte av iPhone 8 Logic Board uppmanar Apple iPhone 8-användare att ange sitt serienummer för kontroll och ger följande instruktioner för att hitta det:

    Gå till inställningar > Allmän > Handla om. Leta efter enhetens serienummer, IMEI / MEID och ICCID.

Reparationer kan utföras hos en Apple-auktoriserad tjänsteleverantör eller i en Apple Store. Det finns också möjlighet att skicka en telefon till ett Apple Repair Center. Apple varnar för att även om det är gratis att byta ut logikkortet, kommer det att medföra en kostnad om en telefon har andra problem – till exempel en sprucken skärm – som måste åtgärdas först.

Bildkredit: Hadrian / Shutterstock

0 Shares