Apple ersatte mitt fjärilstangentbord

0 Shares

Igår mailade den lokala Apple Store att min frus tidigare 13,3-tums MacBook Pro med Touch Bar var redo. Vi hämtade den bärbara datorn timmar senare. Om du inte har hört talas om skräp som orsakar MBP-tangentbordsfel, kan jag bekräfta av vår erfarenhet att ett sådant problem uppstår. I mitten av juni 2018 initierade Apple ett gratis reparationsprogram, som vi använde förra veckan med överraskande positiva resultat.

Jag köpte den anpassade konfigurerade MBP i mitten av november 2016, och direkt ur lådan hoppade mellanrumsfältet ibland över. Funktionsfel förvärrades över tiden och, tillfälligt (eller inte), nådde kris några dagar efter Apple medgav till problem med Butterfly-tangentbordet. Mellanslagstangenten blev styv vid beröring, vilket krävde stort tryck för att trycka, ibland fungerade men oftare inte.

Tillfälligt beslutade också min fru och jag att överge Apples hårdvara och tjänster för Google-utrustning och moln ungefär en vecka tidigare. Så konstigt att bum-tangentbordet fick henne att byta så mycket lättare. Den 7 juni 2018 köpte jag den första av två Pixelbooks; Google erbjöd en kampanjrabatt på $ 250 på Intel Core i5-modellen med 8 GB RAM och 128 GB SSD. MacBook Pro har en snabbare processor, dubbelt så mycket minne och fyra gånger lagring.

Jag gjorde ett Genius Bar-möte för en vecka sedan idag för 22 augusti. Den tjugoförsta säkerhetskopierade jag all data från den bärbara datorn och uppdaterade operativsystemet på fabriken. Nästa eftermiddag sa en Apple-specialist att reparationen kunde slutföras i butiken. Första försöket skulle vara mellanslagstangenten. Om det inte var upplösning skulle hela tangentbordet bytas ut.

Men reparationen var mycket mer involverad och givande på grund av datorns design. Apple techs ersatte tangentbordet, vilket också innebar att hela toppanelen som även innehåller handledsstöd, högtalargaller och styrplatta som en enda enhet. Ännu bättre, jag fick höra under upphämtningen att batteriet är anslutet till tangentbordet, vilket gör reparationen till en stor maskinvaruuppdatering – vilket också ökar återförsäljningsvärdet, eller så hoppas jag.

Som jag skriver är den bärbara datorn publicerad på Craigslist men utan nibbles ännu. Om det inte finns någon på en dag eller så kommer jag sannolikt att behålla den bärbara datorn för macOS Mojave-test och sälja 15-tums MacBook Pro med Touch Bar istället (det är en screamer med 2,7 GHz Core i7 fyrprocessor, 16 GB RAM, 2 GB Radeon Pro 455-grafik, 512 GB SSD). Överraskande: Hur mycket Mer nöjd är jag med den andra Pixelbook (i7, 16GB, 512GB). Enligt konfigurationen finns det ingen jämförelse vilken bärbar dator som ska vara bättre. Men användarupplevelsen är summan av många attribut. Även om Chromebook ibland kan frustrera, och det finns vissa begränsningar för applikationsuppgifter, gäller principen “mindre är mer”.

Allt detta sagt berömmer jag Apple Store för att ge mer än lovat med reparationen – och för att ha gjort ett program tillgängligt för att lösa problem gratis. Ändå borde inget tangentbordbyte ha varit nödvändigt. Att, enligt uppgift, partiklar så små som damm kan orsaka Butterfly-tangentbordsfel måste först och främst betraktas som en konstruktionsfel. Det är inte det första, andra, tredje eller ens fjärde tid de senaste åren där vissa hårdvaruproblem uppstod i en nydesignad Apple-produkt. Varför är det nu?

Fotokredit: Joe Wilcox

0 Shares