Apple får fortfarande kunder att sitta på trälådor av någon anledning

0 Shares

Endast en gång i mitt liv ägde jag en Mac, och den jävla grejen bröt. År 2016 köpte jag en MacBook Pro (som jag sedan har sålt) och skärmen började ha linjer över botten. Lång historia kort, jag tog med den bärbara datorn till en lokal Apple Store för service och den fixades. När jag kom dit checkade de in mig och gick till en trälåda och sa att jag skulle få sitta. Vänta, va? Jag spenderade 2000 dollar på en bärbar dator från ett av de rikaste företagen på jorden och kunde inte få en ordentlig stol? Jag valde att stå istället.

Spola fram till idag och Apple tillkännager öppnandet av en ny fysisk butik i Kina. Den här nya butiken ersätter företagets ursprungliga Apple Sanlitun och är dubbelt så stor. Apple skryter om hur bra butiken är, men konstigt nog delade den ovanstående foto av människor som än en gång sitter på trälådor. Vad i helvete pågår här? Varför hatar Apple stolar?

Apple delar information om den nya butiken nedan.

Den nya butiken har många av Apples senaste detaljhandelsuppdateringar, inklusive ett forum, visningsgalleri och styrelserum. Forumet kommer att bli det framtida hemmet för Today at Apple, där butiken kommer att vara värd för några av Pekings största artister, musiker och kreativa som kommer att visa upp och lära ut sin process. Viewing Gallery, som ligger på den övre nivån, erbjuder en fantastisk utsiktspunkt för det livliga utomhustorget. Lokala företag och företagare kan få personlig rådgivning och vägledning från Apple-teamet i butikens dedikerade styrelserum. Med mer än dubbelt så mycket utrymme som i den tidigare butiken tillägnad service och support kommer kunderna att ha gott om utrymme att möta ett geni eller uppleva idag på Apple.

Medan allt detta låter bra, varför ber Apple fortfarande kunderna att sitta på trälådor? Det kan inte bara leda till ryggsmärtor, men att sitta på en sådan yta kan vara särskilt smärtsamt för dem som lider av hemorrojder (aka högar).

Visserligen ser lådorna konstiga och nyckfulla ut, men skulle ordentliga stolar inte vara bekvämare för kunderna? Fan, jag vet att Apple är känt för att ibland sätta form över funktion, men att sitta på trälådor är bortom absurt.

Det är sant att Apple Stores vanligtvis också har bord och stolar, men de är tydligen reserverade för när du äntligen arbetar med Apple “Genius”. De är inte för kunder som väntar på hjälp.

Vad tycker du om att Apple förväntar sig att kunder ska sitta på trälådor? Föredrar du att sitta i en stol? Snälla berätta för mig i kommentarerna nedan.

0 Shares