Apple får grönt ljus för att bygga irländsk datacenter

0 Shares

apple_logo_glass_building

Efter månader av fram och tillbaka har Apple äntligen fått tillstånd att bygga sitt första datacenter i Irland. Godkännandet gavs av det irländska planeringsorganet – An Bord Pleanala – förra veckan, trots att ett par individer och lokala företag motsatte sig detta.

Planeringsorganet sa att det 197 hektar stora datacentret, som ska byggas i en skog på Irlands västkust, kommer att öka den lokala ekonomin avsevärt. Oppositionen säger att byggnaden kommer att ha en negativ effekt på det lokala djurlivet och kan ha en negativ effekt när det gäller översvämningar.

Datacentrets energiförbrukning nämndes också. Det kommer att byggas utanför staden Athenry i County Galway och kommer att ha en enda hall, en administrationsbyggnad och andra tillhörande utvecklingar, enligt en Business Insider-rapport. Det kommer att köras helt på förnybar energi.

Apple planerade att ha åtta hallar, men för tillfället kommer det bara att bygga en. För varje hall måste den be om tillstånd.

Skogen, där Apple kommer att bygga sin hall, används för närvarande för att odla icke-infödda träd, av ett företag som heter Coillte. Apple planerar att återställa inhemska träd samt skapa ett utbildningsutrymme utomhus för lokala skolor. En vandringsled är också planerad.

Cirka 200 personer kommer att vara anställda för att bygga datacentret, men när det är klart kommer det att drivas av ett mycket mindre antal IT-medarbetare. Företaget planerade att ha det igång i början av 2017, men att veta att det just fick godkännande nu verkar det mycket osannolikt att det kommer att vara klart inom den tidsramen.

Publicerad under licens från ITProPortal.com, en publikation för Net Communities Ltd. Alla rättigheter förbehållna.

Fotokredit: TK Kurikawa / Shutterstock

0 Shares