Apple firar Amerikas nationalparker

0 Shares

Människor fortsätter att vara besatta av teknik och enheter, och det är bra. Men vet du vad? Det är viktigt att komma ihåg “Moder Natur” också. Vi har bara en jord, och förmågan att flytta mänskligheten till andra planeter eller månar är mycket långt borta. Med andra ord är det viktigt att vi skyddar miljön, som att upprätthålla de extremt viktiga nationalparkerna.

Idag meddelar Apple att de firar Amerikas nationalparker genom två nya initiativ. IPhone-tillverkaren utnyttjar både Apple Pay och Apple Watch för att få sina användare inblandade i våra vackra nationalparker. Dessutom kommer Apple App Store att innehålla National Park-relaterade appar,

“Från 24 till 31 augusti donerar Apple $ 1 till National Park Foundation för varje köp som görs med Apple Pay i vilken Apple Store som helst, på apple.com eller via Apple Store-appen i USA. Intäkterna stöder National Park Foundation uppdrag att skydda nationalparker genom projekt som återställande av livsmiljöer och historiskt bevarande och engagera nästa generation av parkförvaltare genom program som Open OutDoors for Kids, säger Apple.

LÄS OCH: Google Assistant kan minska din förlamande depression med ‘Berätta för mig något bra’

Apple säger också: “Den 1 september tjänar Apple Watch-användare runt om i världen som genomför en promenad, löpning eller rullstolsträning på 50 minuter mer och får en Activity app-utmärkelse och klistermärken för meddelanden inspirerade av nationalparker. Redwood National Parks 50-årsjubileum i år. “

Apple förtjänar stora kudos för att öka medvetenheten om Amerikas nationalparker och motivera människor att vara aktiva. Ännu viktigare är dock att de pengar som samlas in bör visa sig vara en sken för National Park Foundation.

IPhone-tillverkaren delar också följande om sina naturrelaterade prestationer.

I partnerskap med The Conservation Fund har Apple skyddat 36 000 hektar skog i östra USA som är certifierade som hållbart förvaltade. Förra året nådde Apple sitt hållbara förpackningsmål: 100 procent av papperet i Apples förpackningar var från ansvarsfullt förvaltade skogar, kontrollerat trä eller återvunna källor.

Även om det är trevligt kan Apple förmodligen bättre betjäna planeten genom att inte skapa engångsteknik, till exempel MacBooks som inte kan uppgraderas. Eftersom användare inte enkelt kan byta ut batterier eller andra komponenter är det större chans att dessa datorer hamnar i en deponi – och det får Mother Nature att gråta.

0 Shares