Apple fokuserar på könsdiversitet, familjevapen och våld med nya iOS 10-emoji

0 Shares

emojiios10

Om du hatar emoji är jag ledsen att berätta att de inte verkar vara en modefluga. Med andra ord är de små bilderna här för att stanna. Acceptera det, ni alla – emoji är kul!

Idag meddelar Apple att över 100 emoji läggs till i det kommande iOS 10-operativsystemet. Företaget lägger mycket tankar och omsorg i dessa nya karaktärer, förstår du, eftersom det fokuserar på mångfald i både familjer och kön, plus den senaste epidemin av vapenvåld.

“Mer än hundra nya och redesignade emoji-karaktärer kommer att finnas tillgängliga för iPhone- och iPad-användare i höst med iOS 10. Denna spännande uppdatering ger fler könsalternativ till befintliga karaktärer, inklusive nya kvinnliga idrottare och proffs, lägger till vackra redesigner av populära emoji, en ny regnbågsflagga och fler familjealternativ “, säger Apple.

Den mest kontroversiella aspekten av emoji-uppdateringen för iOS 10 ändrar istället den riktiga pistolen till en vattenpistol. Apple protesterade tidigare med tillägget av en geväremoji, så detta borde inte komma som en överraskning. Några förespråkare för andra ändringsförslag kan se detta som en attack, men låt oss vara ärliga – det finns inget behov av våld med emoji – särskilt med alla skjutningarna i nyheterna nyligen.

LÄS OCH: Unicode Standard 9.0 är officiell med 72 nya emoji som axelryckning, avokado, gorilla och mer!

Apple förtjänar stora kudos för sitt fokus på mångfald, till exempel tillägg av en regnbågsflagga. Den nya emoji visar också en ökning av kvinnor som gör det som stereotyp har ansetts vara mäns jobb, till exempel en byggnadsarbetare. iOS 10-användare får till och med emoji för ensamstående föräldrars hushåll – både en ensamstående mamma och en ensamstående pappa.

Vad tycker du om Apples nyaste emoji för den kommande iOS 10? Berätta för mig i kommentarerna.

0 Shares