Apple för att lägga till information om begäranden om borttagning av regeringens app till transparensrapporten

0 Shares

Hängande Apple-logotyp

Apple har meddelat att man ska utvidga omfattningen av sin transparensrapport två gånger per år. Från och med en av sin nästa rapport – den som kommer att täcka perioden 1 juli till 31 december 2018 – kommer företaget att dela information om begäranden om borttagning av regeringen.

Tillkännagivandet stoppades bort i den senaste transparensrapporten, där Apple delar information om “Regerings- och privatpartens begäran om kundinformation”. Företaget säger att det tar skyddet av användardata på allvar, och detta tillägg till rapporten visar att Apple demonstrerar detta genom att ge ännu mer information.

Se även:

För närvarande är det inte klart hur mycket detalj Apple kommer att gå in med dessa framtida rapporter, men för dem som trycker på så mycket transparens från företag som möjligt är detta verkligen ett steg i rätt riktning.

Det kan vara så att företaget helt enkelt kommer att rapportera antalet borttagningsförfrågningar som har funnits, men det skulle vara möjligt att gå längre. Apple kunde till exempel dela upp siffran per land, avslöja hur många förfrågningar den uppfyller eller till och med ge namnen på de appar som regeringen inte var nöjda med.

I sin senaste rapport för 1 juli – 31 december 2017 säger Apple:

Från och med Transparency Report-perioden 1 juli – 31 december 2018 kommer Apple att rapportera om regeringens begäran om att ta bort appar från App Store i fall som har samband med påstådda brott mot lagar och / eller policybestämmelser.

Du kan läsa Apples senaste transparensrapport här. Vi måste vänta ytterligare ett år för att se vilken form informationen om appens borttagningsbegäran har.

Bildkredit: Andriy Blokhin / Shutterstock

0 Shares