Apple fördubblas på företagsmarknaden

0 Shares

För att hjälpa till att öka försäljningen av sin mobila enhet bland företag, har Apple meddelat ett partnerskap med konsultföretaget Deloitte & Touche LLP.

På onsdagen sa de två företagen att de hade bildat en ny tjänst som heter Enterprise Next, som skulle innebära 5 000 konsulter från Deloitte som skulle ge kunder i en rad företag råd om hur de kunde utnyttja Apple-enheter till bästa möjliga användning inom sin organisation.

Apples VD Tim Cook sa när det gäller affären med Deloitte att “företag behöver pålitliga rådgivare”. Företaget har gjort tidigare affärer med IBM, Cisco Systems och SAP i ett försök att få sina enheter i händerna på fler affärsanvändare.

Deloittes anställda är ganska bekanta med Apple-produkter eftersom företaget för närvarande använder över 100 000 iPhones och iPads i sin dagliga verksamhet. Företaget har också byggt 75 anpassade appar som utnyttjar iOS.

Försäljningen av Apple-enheter har avtagit något de senaste åren och nu ser Apple företagskunder som en möjlighet att vända dessa siffror. Förra året noterade Cook att företagsinköp stod för 25 miljarder dollar av Apples intäkter och växte i en snabb takt på 40 procent.

Dessutom har Apple i sin senaste version av sitt mobila operativsystem, iOS 10, lagt till flera nya funktioner som är speciellt skräddarsydda för företagskunder. Företaget arbetade tillsammans med Cisco för att påskynda appar som körs på företagsnätverk och det förbättrade också integrationen med Microsofts Exchange-e-postservrar.

Mobila enheter har också börjat ersätta persondatorer bland många företagsanvändare eftersom de tillåter arbetare att snabbt få tillgång till information och agera snabbare. Cook själv har sagt att “skrivbordstiden bleknar snabbt”.

Även om iPhones blir mer populära bland företagsanvändare, har Apple centrerat sitt intryck kring iPad. Försäljningen av företagets surfplatta har minskat i tio kvartal i rad, men intäkterna har ökat på senare tid på grund av det högre priset på iPad Pro-modellen som riktar sig till proffs och grafiska formgivare.

Publicerad under licens från ITProPortal.com, en Future plc-publikation. Alla rättigheter förbehållna.

Fotokredit: Maksim Kabakou / Shutterstock

0 Shares