Apple förklarar batteriproblemet som leder till avstängningar av iPhone 6s

0 Shares

Mobilappar för iPhone-smarttelefoner

Det är ett par veckor sedan Apple tillkännagav ett batteribyteprogram för iPhone 6s-telefoner som lider av slumpmässig avstängningsproblem. Vid den tiden gav företaget ingenting om vad som var orsaken till problemet, men nu har det öppnat sig.

I ett inlägg på sin kinesiska webbplats bekräftar Apple att avstängningsproblemen verkligen var relaterade till ett batteriproblem. Konkret förklarar företaget att det var “en batterikomponent som utsattes för kontrollerad omgivande luft längre än den borde ha varit”.

Berörda kunder uppmanas att använda batteribyteprogrammet, men det är snabbt att påpeka att avstängningen faktiskt är designad snarare än att vara ett fel. Kunder uppmanas att “en iPhone faktiskt är utformad för att stängas av automatiskt under vissa förhållanden, som extremt kall temperatur. För en iPhone-användare kan vissa av dessa avstängningar verka oväntade, men de är utformade för att skydda enhetens elektronik från låg spänning” .

Förklara resultaten av sin batteriutredning på sin kinesiska webbplats Apple säger:

Vi upptäckte att ett litet antal iPhone 6s-enheter tillverkade i september och oktober 2015 innehöll en batterikomponent som utsattes för kontrollerad omgivande luft längre än den borde ha varit innan den monterades i batteripaket. Som ett resultat bryts dessa batterier snabbare än ett normalt batteri och orsakar oväntade avstängningar. Det är viktigt att notera, detta är inte en säkerhetsfråga.

Bildkredit: Twin Design / Shutterstock.com

0 Shares