Apple förklarar vad stängningen av iTunes betyder för dig och din musik

0 Shares

Apples logotyp i rutor

På WWDC den här veckan presenterade Apple inte bara den nya Mac Pro och ett vansinnigt dyrt skärmställ, utan bekräftade också att iTunes går bort – åtminstone för Mac-användare.

Detta kom inte helt som en överraskning, men det har gjort att iTunes-användare undrar hur övergången till den nya Apple Music-appen kommer att fungera, och vad som kommer att hända med deras musik, spellistor, kredit och så vidare. Nu har Apple förklarat hur hela processen kommer att fungera.

Se även:

Medan iTunes försvunnit har orsakat en blandning av glädje och panik, försöker Apple att försäkra människor om att, verkligen, lite kommer att förändras. Efter uppgradering till macOS Catalina kommer Mac-baserade iTunes-användare att upptäcka att alla deras inköp och importerad musik automatiskt är tillgängliga i Apple Music-appen. På samma sätt migrerar spellistor och smarta spellistor över.

Apple förklarar att iTunes Presentkort och iTunes-krediter kan användas i Apple Music-appen, liksom i iTunes Store som kommer att fortsätta att existera.

Förutom Apple Music-appen har macOS Catalina även Apple TV- och Apple Podcasts-appar som ersätter andra funktioner i iTunes.

Apple säger att synkroniseringsfunktionen i iTunes nu kommer att tas om hand av Finder:

Alla sätt du hanterar enheter i iTunes visas snart i Finder på Mac. Dina synkroniseringsinställningar och tidigare säkerhetskopior i iTunes kommer att hållas säkra på din Mac efter uppdatering till macOS Catalina. Nu när enheter visas i Finder är det också lättare att dra och släppa filer som du vill överföra allt på ett ställe.

Kort sagt, det finns inget att oroa sig för. Förlusten av iTunes betyder inte att du tappar någonting, det betyder bara att vissa saker görs på ett något annat sätt.

Bildkredit: Lori Butcher / Shutterstock

0 Shares