Apple förlorar trådlösa patentöverträdelser och anställda vilar bryter stämningar

0 Shares

iPhone-hand

En jury vid Förenta staternas tingsrätt för norra distriktet i Kalifornien har dömt mot Apple i en rättegång om trådlöst patentintrång. Core Wireless tilldelades 7,3 miljoner dollar i skadestånd efter att Apple visat sig ha brutit mot två patent som ägs av företaget.

Apple visade sig ha brutit mot Core Wirelesss patent i iPhones och iPads och utnyttjat teknik som “ger innovationer som förbättrar batteriets livslängd och signalkvalitet i mobiltelefoner”. Företaget förväntas överklaga beslutet, men detta är inte det enda fallet det har förlorat.

Core Wireless är ett dotterbolag till Conversant Intellectual Property Management, och Conversant CEO Inc, och John Lindgren sa: “Vi är mycket nöjda med domen. Vi uppskattar domstolens och juryns ansträngningar. Detta bekräftar styrkan i Core Wireless-portföljen. , särskilt efter vår framgång mot LG tidigare i år i två fall i Eastern District of Texas “.

Förutom skadeståndet på 7,3 miljoner dollar, söker Core också intresse för utmärkelsen från 2011.

Tidigare i veckan förlorade Apple också ett annat ärende. En jury i San Diego Superior Court avgav företaget i ett fall i Kalifornien Labour Code. Apple anklagades för att ha underlåtit att tillhandahålla lagligt krävda måltider och vilopauser under en period av fyra år. Apple beordrades att betala 2 miljoner dollar och förväntas återigen överklaga.

Bildkredit: Anna Hoychuk / Shutterstock

0 Shares