Apple förnekar häftigt Bloombergs förslag om minskad Face ID-noggrannhet

0 Shares

Igår drev Bloomberg en berättelse som tyder på att Apple hade haft problem med att få iPhone X till marknaden i tid. I ett försök att påskynda produktionen sa Bloomberg att Apple gav leverantörer tillstånd att minska noggrannheten i ansiktsigenkänningsfunktionen.

Men Apple avvisar detta påstående och avfärdar det som “helt falskt” – men Bloomberg står för sin berättelse.

Se även:

Citerar källor som är bekanta med produktionen av iPhone X, säger Bloomberg: “Från och med tidigt på hösten var det tydligare än någonsin att produktionsproblemen innebar att Apple Inc. inte skulle ha tillräckligt med iPhone Xs i tid för semestern. Utmaningen var hur man gör den sofistikerade telefonen – med avancerade funktioner som ansiktsigenkänning – i tillräckligt stort antal. Som Wall Street-analytiker och fansbloggar såg efter tecken på att företaget skulle snubbla, kom Apple med en lösning: det tyst berättade för leverantörer att de kunde minska noggrannheten i ansiktsigenkänningstekniken för att göra det lättare att tillverka. “

Apple har gjort mycket av noggrannheten i Face ID, så det verkar konstigt att göra kompromisser på detta område – även om de skulle vara svåra att upptäcka om de implementerades. Men företaget förnekar starkt att någon sådan minskning av noggrannhet har införts av någon anledning.

I ett uttalande sa Apple:

Kundens spänning för iPhone X och Face ID har varit otroligt, och vi kan inte vänta på att kunder ska få tag på det från och med fredagen den 3 november. Face ID är ett kraftfullt och säkert autentiseringssystem som är otroligt enkelt och intuitivt att använda. Kvaliteten och noggrannheten för Face ID har inte förändrats. Det fortsätter att vara 1 av en miljon sannolikhet för att en slumpmässig person låser upp din iPhone med Face ID.

Bloombergs påstående att Apple har minskat noggrannhetsspecifikationen för Face ID är helt falsk och vi förväntar oss att Face ID är den nya guldstandarden för ansiktsautentisering.

Face ID kommer att testas nästa vecka när iPhone X är tillgänglig för alla.

0 Shares