Apple förvärvar maskininlärningsstart TupleJump

0 Shares

apple_store_front

Apple har ett uppdrag att köpa praktiskt taget varje maskininlärningsstart som det snubblar på. Det senaste “offret” i sin shoppingrunda är ett indiskt-amerikanskt företag som heter TupleJump. Nyheten bröts först av TechCrunch, och även om Apple ännu inte bekräftar förvärvet finns det signaler där ute för att stödja en sådan händelse.

Första saker först. Apple gav ett uttalande och en ganska vag en som förmodligen är öppen för tolkning. “Apple köper mindre teknikföretag då och då, och vi diskuterar i allmänhet inte vårt syfte eller planer”.

Den andra signalen är TupleJumps webbplats – den har tagits bort nyligen.

TechCrunch har en aning om att det här handlar om FiloDB – TupleJumps öppen källkodsprojekt som skulle “effektivt tillämpa maskininlärningskoncept och analyser till massiva mängder av komplexa data precis som det strömmade in”.

Och det är också den tredje signalen – FiloDB: s ledande ingenjör har arbetat på Apple sedan maj, enligt hans LinkedIn-profil.

Bloomberg säger att förvärvet faktiskt hände i juni. Finansiella detaljer har inte avslöjats, men man tror att det förmodligen ligger under 200 miljoner dollar – det belopp som Apple gav för Turi, en annan start av maskininlärning.

Publicerad under licens från ITProPortal.com, en Future plc-publikation. Alla rättigheter förbehållna.

Fotokredit: Maen Zayyad / Shutterstock

0 Shares