Apple förvärvar Shazam och lovar en annonsfri app för alla

0 Shares

Shazam

Apple har idag slutfört sitt köp av musikidentifieringsappen Shazam efter en lång utredning av EU – och det finns goda nyheter för alla som använder den.

Appens miljontals globala användare kommer snart att kunna njuta av en annonsfri upplevelse. Apple säger bara att detta kommer att ske “snart”, utan att ge någon känsla av tidsskala.

Se även:

Påpekar att Shazam-appen redan har laddats ner över en miljard gånger, Apple lovar att det “snart kommer att erbjuda sin upplevelse reklamfritt för alla användare så att alla kan njuta av det bästa av Shazam utan avbrott”.

Tillkännagivande av tävlingen i avtalet säger vice vd för Apple Music, Oliver Schusser:

Apple och Shazam har en lång historia tillsammans. Shazam var en av de första tillgängliga apparna när vi lanserade App Store och har blivit en favoritapp för musikfans överallt. Med en delad kärlek till musik och innovation är vi stolta över att samla våra team för att ge användarna ännu fler fantastiska sätt att upptäcka, uppleva och njuta av musik.

Det hade varit rädsla för att Apple skulle köpa och sedan stänga av Shazam efter att ha integrerat sina funktioner i iOS eller en av sina egna appar. Nu verkar det dock som om företaget vill hålla Shazam-appen vid liv – något som kommer att behaga sina legioner av fans.

0 Shares