Apple går med på att varna användare om iOS-uppdateringar saktar ner iPhones

0 Shares

iPhone Xs och iPhone Xs Max

En uppdatering av vilket operativsystem som helst, oavsett om det är mobil eller stationär, är en blandning av positiva och negativa. Spännande nya funktioner har avskrivningar som en kontrapunkt, och även om det alltid finns hopp om att uppdateringar kommer att förbättra saker, finns det alltid en risk att saker faktiskt blir värre.

Om du är orolig för att uppdatera din iPhone till den senaste versionen av iOS kommer att leda till en minskning av prestanda, det finns några goda nyheter. Apple har gått med på att varna människor om en uppdatering “förväntas förändra effekten av prestationshantering på deras telefoner väsentligt”.

Se även:

Apple har ingått ett formellt avtal med Competition and Markets Authority (CMA) i Storbritannien och säger att det kommer att meddela användarna om en mjukvaruuppgradering kommer att påverka prestandan. CMA hade uttryckt oro redan 2017 efter att en iOS-uppdatering resulterade i att vissa iPhones stryps.

Medan Apples avtal är med en brittisk organisation kommer arrangemanget att ha en global inverkan. IPhone-tillverkaren har gått med på att vara bunden av CMA: s villkor, vilket innebär att företaget kan bli föremål för domstolsåtgärder om det inte uppfyller sina åtaganden.

Tillkännagivande av avtalet säger CMA:

Eftersom CMA tog upp sina farhågor hade Apple redan börjat vara mer i front med iPhone-användare, men dagens tillkännagivande låser företaget i formella åtaganden för att alltid meddela människor när de utfärdar en planerad programuppdatering om det förväntas förändra effekten av prestanda väsentligt hantering på sina telefoner.

Apple kommer också att ge lättillgänglig information om batterihälsa och oväntade avstängningar, tillsammans med vägledning om hur iPhone-användare kan maximera hälsan hos telefonens batteri. Detta kan hjälpa människor att förbättra prestanda för sin egen telefon efter en planerad mjukvaruuppdatering genom att till exempel ändra inställningar, använda lågt strömläge eller byta ut batteriet – snarare än att tillgripa att telefonen ska repareras eller bytas ut. Företaget har gått med på att göra detta både för nuvarande och framtida iPhones.

CMA har också publicerat en sammanfattning av åtagandet som förklarar vad Apple förbinder sig att göra:

Öppenhet om batterihälsa, oväntade avstängningar och Performance Management

    Apple kommer att behålla framträdande information om förekomsten av och länkar till lättillgängliga webbsidor som ger tydlig och begriplig information till konsumenter om litiumjonbatterier, oväntade avstängningar och prestandahantering. Webbsidan (arna) kommer att ge vägledning till konsumenterna om de åtgärder de kan vidta för att maximera batteriets hälsa. Webbsidorna kommer också att beskriva driften av Performance Management och dess inverkan på iPhone-batterier och prestanda. Om en framtida iOS-uppdatering väsentligt ändrar effekten av Performance Management när den laddas ner och installeras på en iPhone, kommer Apple att meddela konsumenterna på ett tydligt sätt om dessa ändringar i installationsanvisningarna för uppdateringen. Apple kommer att ge information till konsumenter i iPhone-användargränssnittet (t.ex. Inställningar> Batteri> Batterihälsa) om batteriet, till exempel batteriets maximala kapacitet och högsta prestanda.

Apples konsumentinriktade personal och tredjepartspartners

    Apple kommer att göra sitt bästa för att säkerställa sin konsumentinriktade personal och sina tredjepartspartners: (a) är tillräckligt bekanta med informationen på de webbsidor som beskrivs i punkt 1 i detta åtagande och iPhone-användargränssnittet som beskrivs i punkt 3; (b) kommunicera sådan information till konsumenterna där det är relevant; och (c) hänvisa konsumenter till sådana webbsidor eller gränssnitt, där så är lämpligt.

0 Shares