Apple, ge oss mer som DETTA!

0 Shares

emo flicka musik kille

Min Apple-kärleksaffär började med maskinvarans lockelse – den ursprungliga Bondi Blue iMac i december 1998 – men förblev sant på grund av programvara. Jag tyckte att Mac OS 8.5.1 var väsentligt mer tillfredsställande än Windows Me och att stödja ett bredare utbud av applikationer än NT 4. Erfarenheterna som framförts, särskilt under iLife-eran och prioriterat innehållsskapande som är viktigt för de flesta. Företaget fick övergången från dokument till digitala medier som huvudinnehåll skapat av de flesta

Under de senaste åren känns Apples appar och operativsystem fastnat under det senaste årtiondet. De är riktningslösa. Men när 2016 långsamt går framåt ser jag hoppfulla tips om att mjukvaruinnovation kommer att stiga till den standard som företaget satte i början av 2000-talet. Nytt exempel, som bara är en nyfikenhet för vissa, förskuggar mycket: Musikmemos; släpptes igår.

Den gratis iOS-appen låter användaren “spela in högkvalitativt, okomprimerat ljud” i farten med hjälp av enhetens inbyggda mikrofon eller en externt ansluten. Appen är “optimerad för akustisk gitarr och piano”, som är smart design, och ger bakgrundsinstrument för uppspelning och fortsatt förfining av artisten.

Den nya appen komplimangerar andra Apple-erbjudanden, inte minst är GarageBand. Den snävare kreativa passformen är Apple Music, som företaget positionerar som en plattform för artist-fansengagemang lika mycket som att vara en streamingtjänst. Frågan att ställa: Varför ska unga, växande artister bryta ut på YouTube? Och för att svara: De kan, men varför inte Apple Music också?

Memos i appens namn är oinspirerade eftersom konnotationerna är felaktiga för funktionaliteten. Men det är häftigt, med tanke på den kreativa eldstormen som musikappen kan släppa lös.

Apples imperium bygger lika mycket på musik som iPhone, men för längre, långsammare fördelaktiga brännskador, med början med iTunes (januari 2001); iPod (oktober 2001); iTunes Music Store (april 2003); och GarageBand (januari 2004). Men det långa arvet har handlat mer om konsumtion, trots GarageBands dussintals år. iPhone är en musikstudio i din handflata som Memos gör tillgänglig och, ännu viktigare, omedelbar. Strålande melodier kommer till dig och glömmas bort om de inte fångas.

Apple överlevde den långa Windows Winter genom att utveckla applikationer som tilltalade en demografisk kärna för innehållsskapande kunder – artister, oavsett typ. Många professionella verktyg finns kvar, men utvecklingsenergin som förde iLife för länge sedan gick ut. Visst att apparna är tillgängliga för Mac och även iOS, men de har ändå länge försvunnit på Apple-trädet.

Music Memos är en uppfriskande påminnelse om vad som gjorde Apple bra för långa lojala kunder under Windows Winter och för de nykomlingar som följde: Programvara. På samma sätt är iOS 9.3 en lovande punktutgåva som följer detta tema. Apple lägger till meningsfulla funktioner tillsammans med de förväntade buggfixarna. Andas djupt; känns som att våren kommer till Apples mjukvaruutveckling.

Fotokredit: Regissercom / Shutterstock

0 Shares