Apple ger amerikanska kunder chansen att ladda ner deras data och uppdaterar sin integritetssida

0 Shares

Apples logotyp på iPad-skärmen

Alla de stora teknikföretagen suger upp data om sina användare, och Apple är inte annorlunda. Medan iPhone-tillverkaren kanske inte sväljer i närheten av så mycket personlig information som Google och Facebook, kanske du fortfarande är intresserad av att veta vad företaget har om dig.

Med införandet av GDPR gjorde Apple det möjligt för människor i Europa att ladda ner sina data. Som utlovats tidigare på året har företaget nu utökat denna funktion till USA.

Se även:

Genom att uppdatera sin sekretesssida har Apple lagt till ny information om användningen av Differentiell integritet (“vi klättrar dina data och kombinerar dem med miljontals andras data”) samt betonar dess användning av kryptering för FaceTime-samtal. Hittills så informativt, men det är alternativet för nedladdning av data som sannolikt kommer att generera mer intresse.

Google har erbjudit möjligheten att ladda ner dina data under ganska lång tid, och företaget är inte ensamt om att ge användarna detta alternativ. Med implementeringen av GDPR erbjöd fler och fler företag detta i Europa – för att de var tvungna att göra det – och då sa Apple:

Den kompletta uppsättningen av självbetjänings- och sekretessverktyg är för närvarande tillgänglig för kunder i Europeiska unionen, Island, Liechtenstein, Norge och Schweiz. Vi har för avsikt att tillhandahålla dessa möjligheter till kunder runt om i världen under de kommande månaderna.

För USA har den dagen nu kommit så att du kan se exakt vilken information Apple har samlat in om dig.

Om du är i USA och vill hämta dina data från Apple, gå över till företagets integritetssida.

Bildkredit: Jes2u.photo / Shutterstock

0 Shares