Apple ger och Apple tar bort iPhone 7 och iPhone 7 Plus

0 Shares

iphone7

Idag presenterade Apple äntligen iPhone 7 och iPhone 7 Plus komplett med ett nytt fyrkärnigt A10 Fusion-chip och iOS 10. Rykten har cirkulerat under en tid om precis vad vi kan förvänta oss att se från företagets senaste tillägg till iPhone-familjen, och många av dem har visat sig vara sanna. Medan mycket har lagts till handlar årets modell också om att ta bort.

När det gäller lagring är 16 GB nu ett minne blott – modellerna 32 GB, 128 GB och 256 GB är dina nya alternativ. Som förväntat överlämnas också det traditionella hörlursuttaget till historia, även om det finns en medföljande 3,5 mm till Lightning-hörlursadapter för dem som vill hålla fast vid sina egna hörlurar snarare än de medföljande Lightning EarPods (som använder Apples egen Lightning-teknik). Den tekniska papperskorgen är också avsedd för den klickbara hemknappen, ersatt av en beröringskänslig knapp med haptisk återkoppling.

Apple har också fokuserat på iPhone-kameran den här gången. Som det blir allt vanligare finns det två kameror på baksidan av Plus-modellen, båda 12MP – en tele och en vidvinkelobjektiv, vilket ger en effektiv 2x optisk zoomfunktion, hela vägen upp till 10x med digital hjälp. IPhone 7 nöjer sig med en enda 12MP-kamera, som har ett f / 1.8-objektiv och optisk bildstabilisering.

Det finns nu fyra LED-blixtlampor (halvt varma, halvt svala) och de omgivande ljussensorerna har förbättrats för att förbättra fotografering i svagt ljus. På framsidan finns en 7MP FaceTime-kamera. Medan det fortfarande finns en kamerabump på baksidan av telefonerna, kommer estetikerna gärna veta att de synliga antennbanden har blivit mycket mindre påträngande tack vare en redesign.

Utbudet av färger ändras också. Det finns nu inte mindre än fem att välja mellan: Silver, Guld, Rose Gold, Black och Jet Black. Space Grey hör nu till det förflutna. Högtalare – ja, det finns två av dem nu – 100 procent högre än tidigare. Apple har också tacklat problemet med trådlöst ljud med AirPods ($ 159) som bara spelar upp ljud när de sätts in i örat och har en inbyggd mikrofon. Hörlurarna ger upp till 5 timmars lyssnande, medan laddningsfodralet ökar detta till 24 timmar.

A10 Fusion-chipet är 120 gånger snabbare än den ursprungliga iPhone – och 50 procent snabbare än A9. Kärnorna fungerar på olika sätt, vissa ger bättre prestanda, andra erbjuder bättre batterieffektivitet. Apple säger att detta är det mest kraftfulla chipet någonsin i en smartphone och erbjuder spel på konsolenivå.

Lånande från iPad Pro finns det True Tone-teknik och det faktum att hörlursuttaget och den klickbara hemknappen har gått har hjälpt till att tjäna iPhone 7 en IP67-vattentäthetsgrad. Startknappen kan också anpassas – jämförbar med MacBook-styrplattan – och innehåller Taptic Engine API. Man tror att iPhone 7 har 2 GB RAM, medan Plus-modellen har 3 GB. Skärmen är 25 procent ljusare än den föregående generationen av iPhone, och det finns också mer batteritid än i någon annan iPhone – i genomsnitt 2 timmar mer.

IPhone 7 och iPhone 7 Plus kommer att vara tillgängliga för förbeställning från 9 september och det faktiska släppdatumet är 16 september. Priserna börjar på $ 649 för iPhone 7 och $ 769 är startpunkten för iPhone 7 Plus.

0 Shares