Apple gör det möjligt för iPhone-användare att bli organdonatorer

0 Shares

Apple iOS 10 iPhone organdonator

Apple har meddelat att iPhone-användare snart kommer att ha möjlighet att registrera sig som organ-, ögon- och vävnadsgivare direkt från sin smartphone. Med den offentliga debut av iOS 10 i höst kommer intresserade användare att kunna registrera sig i National Donate Life Registry med den nya Health-appen.

Health-appen kommer att innehålla en “enkel registreringsprocess” för iPhone-användare som vill bli nationellt registrerade givare. “Det […] tar bara några sekunder och kan hjälpa till att rädda upp till åtta liv “, säger Apples chefschef Jeff Williams.

För att få den här funktionen till iOS 10 har Apple gått ihop med Donate Life America, chefen för National Donate Life Registry. “[This will make] det är lättare för människor att ta reda på donationer av organ, ögon och vävnader och snabbt registrera sig. Detta är ett stort steg framåt som i slutändan kommer att rädda liv “, säger Donate Life America-vd och koncernchef David Fleming.

Alternativet att registrera sig som givare kommer att ansluta sig till den befintliga medicinska ID-funktionen, vilket gör det möjligt för iPhone-användare att ha viss personlig information, som namn, ålder, allergier, kontaktperson och blodtyp, tillgänglig på deras låsskärm för första gången svarare att använda i en nödsituation. Du kan se hur givarstatusen visas i skärmdumpen som visas ovan.

Användare som vill ge iOS 10 en snurr innan den startar kommer att ha möjlighet att registrera sig som betatestare senare i månaden, säger Apple. Operativsystemet är redan tillgängligt som en förhandsgranskning av utvecklare, men detta program är uppenbarligen begränsat till människor som ingår i iOS Developer Program.

0 Shares