Apple gör MacBook Pro 2016-dongeln helvete billigare

0 Shares

Prisnedsättning

Med den senaste generationen MacBook Pro gjorde Apple ett stort steg framåt och helt omfamnade USB Type-C. Det gick så långt att alla andra portar släpptes på sina nya prosumerorienterade bärbara datorer, även om konsumentmarknaden inte är redo för det. Slutresultatet är att om du vill använda dina befintliga kringutrustning och tillbehör behöver du (ganska) några donglar.

Och detta skapar ett problem. Nya MacBook Pro levereras inte med några donglar i lådan, så du måste köpa dem själv. Detta har ilskat en hel del potentiella köpare, så för att kompensera för det har Apple beslutat att göra något som det sällan gör – sänka priserna.

“Vi inser att många användare, särskilt proffs, förlitar sig på äldre kontakter för att få arbetet gjort idag och de står inför en övergång. Vi vill hjälpa dem att flytta till den senaste tekniken och kringutrustning samt påskynda tillväxten av detta nya ekosystem. Genom i slutet av året sänker vi priserna på alla USB-C- och Thunderbolt 3-kringutrustning vi säljer, liksom priserna på Apples USB-C-adaptrar och kablar, säger Apple.

Det här är ett förnuftigt steg från Apples sida, vilket säkert kommer att behaga vissa potentiella köpare. De senaste MacBook-proffsen är trots allt dyra nog att börja med, och du borde verkligen inte behöva betala mycket mer för donglar – eller behöva byta ut alla kringutrustning och tillbehör.

Den billigaste – bättre sagt, billigaste – modellen, 13,3-tumsversionen utan Touch Bar, börjar på 1 499 $ – och den har bara två USB Type-C-portar. Och en av dem kommer att göras värdelös när enheten laddas, eftersom Apple tappade MagSafe-porten på den nya generationen. Överst på linjen börjar 2799 $ – och om du vill ha alla hårdvaruuppgraderingar måste du betala 4 299 $. Ganska dyrt, faktiskt.

Så vilken typ av rabatter kan du förvänta dig att se? Tja, det verkar som att de varierar mellan $ 6 och $ 20, beroende på dongeln. Till exempel kostar en USB Type-C till USB Type-A-dongel dig bara $ 9 nu istället för $ 19. En meter USB Type-C till Lightning-dongel kostar $ 19, i motsats till $ 25 före denna prisändring (2m-versionen är $ 10 dyrare).

Detta drag påverkar inte bara Apples egna tillbehör utan även tredjepartstillbehör. Återigen bör detta tas emot av potentiella köpare, särskilt med tanke på att rabatterna är ganska stora. Gränsen säger att priserna på USB Type-C-tillbehör från tredje part är i genomsnitt ungefär 25 procent lägre.

Men vad händer om du redan har köpt några donglar? Den goda nyheten är att Apple automatiskt krediterar dig skillnaden, så att du inte behöver gå igenom besvär på grund av denna prissänkning.

Om tanken på lägre dongelpriser kan leda till att du omprövar att köpa en MacBook Pro 2016, kom ihåg att om du går den här vägen måste du ha med dig alla donglar du behöver. Hur många du behöver beror på ditt arbetsflöde, men om du inte omges av USB Type-C-tillbehör och kringutrustning, är chansen att du behöver en för varje enhet du planerar att ansluta till den.

Fotokredit: patpitchaya / Shutterstock

0 Shares