Apple greenlights Dash-kryptovaluta i App Store

0 Shares

Dash iOS-app 1

Apple har en selektiv inställning till kryptovaluta, varför iOS-användare bara har tillgång till en handfull mynt i App Store. Du kan hitta spelare som Bitcoin, Ethereum, Litecoin och Ripple, men de flesta andra skjuts åt sidan.

Det finns ingen officiell position, men man tror att Apple endast accepterar kryptovalutor som är ansedda. Och Dash anslöt sig bara till listan. Den sjätte största kryptovalutan är tillbaka i App Store, efter att ha förbjudits förra året.

“Det faktum att Apple nu erkänner den ökade efterfrågan och betydelsen av Dash talar om de framsteg vi har gjort”, säger Dash VD Ryan Taylor. “Apple-produkter rankas högst upp på listan över våra användares krav. Officiellt godkännande från Apple är också viktigt för slutanvändarsäkerhet … Nu när Dash är en Apple-godkänd digital valuta kan vi erbjuda våra användare en officiellt godkänd plånboksalternativ. “

Apples godkännande kommer nästan ett år efter att det instruerade utvecklare att släppa Dash-stöd från sina plånböcker. Det är ett bra tecken för kryptovalutan, som säger att iOS-support är bland de bästa förfrågningarna som användarna har.

Den officiella plånboken, som är tillgänglig gratis, tillåter användare att göra och ta emot Dash-betalningar, möjliggör betalningar i BTC genom konvertering via Shapeshift.io, håller mynt säkra och låter användare återvinna pengar om de förlorar sin enhet, som huvudfunktioner .

Dash säger att det har över 50 000 användare över hela världen, med majoriteten mellan 18 och 15 år. Den officiella iOS-plånboken går med i Jaxx Blockchain Wallet, som har lagt till Dash-stöd i sin senaste version.

0 Shares