Apple hämtar Google och låter utvecklare svara på recensioner i App Store

0 Shares

app-butik-recensioner

Med lanseringen av iOS 10.3 och macOS 10.12.4 var det stor spänning över ankomsten av ett nytt filsystem samt förbättringar av prestanda – även om de bara var uppfattas förbättringar. Något som inte fick stor uppmärksamhet är dock introduktionen av svar på recensioner.

Precis som det har varit ett alternativ i Google Play i flera år kan utvecklare nu svara på de recensioner som människor lämnar om sina appar och spel. Det har varit väldigt länge och slutligen kommer en dialog till App Store, vilket innebär att användare och utvecklare har en tvåvägs kommunikationskanal.

Den försenade förändringen är en viktig förändring. I vissa fall har användare varit kända för att lämna dåliga recensioner eftersom de inte har förstått hur en funktion fungerar, eller de har missat en viktig inställning. Genom att ge utvecklare rätten att svara låter Apple dem nu använda Apple Store som en form av supportforum. Mer än detta innebär svarfunktionen att användare kan ställa frågor.

För närvarande är det inte klart om Apple kommer att börja annonsera vilken typ av svarstider som användare kan förvänta sig av olika utvecklare, men det här är den typ av information som kan leda beslutet mellan valet av ett par appar.

På sina supportsidor förklarar Apple för utvecklare:

Adressera användarens feedback direkt i App Store genom att svara på recensioner. Du kan svara på alla recensioner av din app, oavsett när de skrevs. När du svarar på en recension kommer kunden att meddelas om ditt svar och har möjlighet att uppdatera sin recension. Du kan redigera ditt svar när som helst och bara ett svar per recension visas på din App Store-produktsida.

Viktigt är att när en utvecklare svarar på en kommentar eller recension, får den ursprungliga affischen meddelande. Mer än detta ges de möjlighet att redigera sin recension för att återspegla det faktum att något har förändrats i appen, för att erkänna att de gjorde ett misstag eller för att ge ytterligare information.

0 Shares