Apple har ett nytt projekt med öppen källkod för att förbättra lösenordssäkerheten

0 Shares

Apple-logotyp och hänglås

Apple har lanserat ett nytt projekt med öppen källkod som syftar till att främja samarbete mellan utvecklare av lösenordshanteringsprogramvara för att förbättra säkerheten för användarna.

Password Manager Resources-projektet har skapats för att underlätta för utvecklare av lösenordshanterare att samarbeta för att säkerställa interoperabilitet med webbplatser och för att skapa en bättre upplevelse för användarna. Målet är att integrera de starka lösenordsgenererande funktionerna i iCloud Keychain-plattformen i lösenordshanteringsappar.

Se även:

I ett inlägg på utvecklarwebbplatsen säger företaget: “Apple har skapat ett nytt projekt med öppen källkod för att hjälpa utvecklare av lösenordshanterare att samarbeta för att skapa starka lösenord som är kompatibla med populära webbplatser. Lösenordshanterarens resurser med öppen källkod gör att du kan integrera webbplatsspecifika krav som används av iCloud Keychain-lösenordshanteraren för att generera starka, unika lösenord. Projektet innehåller också samlingar av webbplatser som är kända för att dela ett inloggningssystem, länkar till webbplatser där användare byter lösenord och mer “.

Projektet finns tillgängligt på GitHub och Apple förklarar de olika “quirks” (hårdkodade, webbplatsspecifika lösningar för problem) som projektet syftar till att ta itu med:

Lösenordsregler: Regler för att skapa kompatibla lösenord med webbplatsers särskilda krav.

Webbplatser med delade referenser: Grupper av webbplatser som är kända för att använda samma referensbackend, som kan användas för att förbättra föreslagna referenser för att logga in på webbplatser.

Ändra lösenords-URL: er: För att främja antagandet av starka lösenord är det användbart att kunna ta användare direkt till webbplatsernas ändringslösenordssidor.

Man hoppas att genom att få utvecklare att samarbeta mer kan dessa konstigheter elimineras. Apple förklarar orsaken bakom att vi vill förbättra lösenordsupplevelsen:

Många lösenordshanterare genererar starka, unika lösenord för människor så att de inte frestas att skapa sina egna lösenord för hand, vilket leder till lätt gissade och återanvända lösenord. Varje gång en lösenordshanterare genererar ett lösenord som inte är kompatibelt med en webbplats har en person inte bara en dålig upplevelse utan en anledning att frestas att skapa sitt eget lösenord. Att kompilera lösenordsegenskaper hjälper färre människor att stöta på problem som dessa och samtidigt dokumentera att en tjänsts lösenordspolicy är för begränsande för personer som använder lösenordshanterare, vilket kan stimulera tjänsterna att förändras.

Ta reda på mer om Password Manager Resources-projektet på GitHub.

Bildkredit: Alberto Garcia Guillen / Shutterstock

0 Shares