Apple har redan kontaktat FBI för att få tillgång till Texas-skyttens telefon

0 Shares

Efter skottet i helgen i en texansk kyrka avslöjade FBI att det inte kunde komma åt den krypterade telefonen som tillhör beväpnaren Devin Patrick Kelley. Medan FBI sa att de inte ville avslöja några specifika detaljer i telefonen, trodde man att det var en iPhone – och nu har Apple avslöjat att det redan har varit i kontakt med byrån.

IPhone-tillverkaren säger att den “kontaktade FBI” omedelbart “för att erbjuda hjälp med att komma åt beväpnarens telefon.

Se även:

Vid en presskonferens klagade FBIs specialagent Christopher Combs på att krypteringstekniken gjorde det omöjligt att komma åt data som lagrats i telefonen. När han sa att byrån gjorde allt för att få tillgång till enheten antogs av många att den hade nått ut till den (som då) oidentifierade telefontillverkaren för att be om hjälp.

Men ett uttalande från Apple gör det klart att kontakt togs i andra riktningen:

Vi blev chockade och bedrövade över våldet i Texas förra söndagen och vi ansluter oss till världen för att sörja för familjer och samhälle som förlorade så många nära och kära.

Vårt team nådde omedelbart ut till FBI efter att ha fått veta från sin presskonferens på tisdag att utredaren försökte få tillgång till en mobiltelefon. Vi erbjöd hjälp och sa att vi skulle påskynda vårt svar på alla juridiska processer som de skickar oss.

Vi arbetar med brottsbekämpning varje dag. Vi erbjuder utbildning för tusentals agenter så att de förstår våra enheter och hur de snabbt kan begära information från Apple.

Med Apple och FBI som tidigare varit i en avvikelse över tillgång till krypterad data är det faktum att Apple erkänner att ha kontaktat byrån först lite överraskande.

Bildkredit: Renan Teuman / Shutterstock

0 Shares