Apple hjälper till att skärma för Coronavirus (COVID-19) med iPhone-appen och webbplatsen

0 Shares

Är du trött på att höra om Coronavirus (COVID-19)? Ja jag med. Trötthet börjar definitivt. Helt uppriktigt skulle jag gärna inte längre täcka något relaterat till det på BetaNews. Och ändå måste vi, eftersom det är viktigt att vi alla är utbildade i ämnet. Många människor blir sjuka, och ännu värre, vissa dör faktiskt.

Tyvärr har testning på sjukdomen här i USA varit sorgligt bristfällig. Vi står bakom många andra länder, ett sådant Kina och Sydkorea, i detta avseende. Många människor vet inte hur de ska testas, var de ska testas, eller ens om de ska testas. Att göra saken värre, du kan bli smittad men ändå asymptomatisk och smittsam. Idag meddelar Apple att de försöker hjälpa till med detta, eftersom företaget lanserar en speciell app och en webbplats för COVID-19-screening. Till och med den mycket skadade Siri röstassistenten kommer in på åtgärden. Och ja, allt är baserat på officiell CDC-vägledning.

“COVID-19-appen och webbplatsen tillåter användare att svara på en serie frågor kring riskfaktorer, ny exponering och symtom för sig själva eller en nära och kära. I sin tur kommer de att få CDC-rekommendationer om nästa steg, inklusive vägledning om social distansering och själv -isolering, hur man noggrant kan övervaka symtom, huruvida ett test rekommenderas vid denna tidpunkt eller inte, och när man ska kontakta läkare. Detta nya screeningverktyg är utformat för att vara en resurs för individer och ersätter inte instruktioner från vårdgivare eller vägledning från statliga och lokala hälsovårdsmyndigheter, säger Apple.

IPhone-tillverkaren säger också: “Tillsammans med den nya COVID-19-appen och webbplatsen kan kunder över hela USA också fråga Siri,” Hur vet jag om jag har coronavirus? ” för att få tillgång till vägledning och resurser från CDC och en samlad samling av telehälsoappar som finns tillgängliga i App Store. Den här veckan började resenärer som landade på utvalda internationella flygplatser i hela USA få meddelanden på sin iPhone för att påminna dem om nuvarande CDC-vägledning för att stanna hemma och övervaka deras hälsa. “

Huruvida Apples erbjudanden har något verkligt värde återstår att se. Det faktum att människor kan vara asymptomatiska och sprida det betyder att vi bör testa alla; att ställa en person en serie frågor är ganska irrelevant. Helvete, det kan hävdas att berätta för människor att de inte behöver ett test baserat på dessa frågor är helt enkelt oansvarig. Men OK, åtminstone antar jag att den här nya appen och webbplatsen kan hjälpa till att dämpa viss ångest samtidigt som de utbildar människor om viruset. I slutändan bör du kontakta en läkare för medicinsk rådgivning.

Vad är lite oroande är att Apple spårar iPhone-användare för att upptäcka när de anländer till internationella flygplatser. Detta gäller tydligen oavsett om du installerar den nya appen eller inte, och det verkar inte finnas något sätt att välja bort. Jag menar, jag förstår helt Varför Apple gör det, och de CDC-baserade aviseringarna kommer sannolikt att vara till hjälp för resenärer, men människor tenderar att låta sin integritet skydda när de är rädda. Om det inte fanns en pandemi pågår är jag säker på att folk skulle vara uppmärksammade på att spåras – särskilt av ett stort teknikföretag i partnerskap med regeringen. Det är en hal sluttning …

Om du vill prova webbplatsen kan du helt enkelt klicka här. IPhone-appen finns här. Tänk bara på, oavsett hur du svarar på frågorna, och oavsett vad Apple föreslår, är det helt möjligt att du är eller inte är infekterad. Sök alltid läkare från en läkare – lita inte bara på en app.

0 Shares