Apple höjer priserna på App Store i Storbritannien med 25 procent efter Brexit

0 Shares

app-store-ikon

Den finansiella turbulensen som följde efter Storbritanniens röst om att lämna Europeiska unionen har sett pundets värde tumla. Med att pundet och dollarn nästan nådde paritet har Apple återigen tvingats höja priserna.

Medan de amerikanska och brittiska valutorna kanske inte riktigt har nått paritet, kommer priset på appar i de två regionerna mycket snart att göra just det. Appar som kostar 0,99 USD i USA skulle ha kostat 0,79 £ i Storbritannien före Brexit – nu hoppar detta till 0,99 £. Information om prishöjningen kom i ett e-postmeddelande till utvecklarna och den träder i kraft de närmaste sju dagarna.

Det är inte första gången Apple höjer sina priser på grund av Brexit-omröstningen. Tillbaka i oktober lanserades det nya utbudet av Mac-maskiner tillsammans med en 20-procentig prishöjning. Men beslutet att höja apppriserna påverkar ett mycket större antal människor, och det är ett drag som sannolikt inte kommer att tas emot.

Apples e-post till utvecklare förklarar att “när valutakurser eller beskattning ändras måste vi ibland uppdatera priserna i App Store”.

I ett uttalande sa företaget:

Prisnivåerna i App Store fastställs internationellt på grundval av flera faktorer, inklusive valutakurser, affärsmetoder, skatter och kostnaden för att göra affärer. Dessa faktorer varierar från region till region och över tiden.

Även om det ännu inte meddelats är det mycket troligt att liknande prishöjningar kommer att införas i iTunes och iBooks-butikerna. Så om du har funderat på att köpa en app är det dags att göra det – gör det nu och slå prishöjningen!

Bildkredit: ymgerman / Shutterstock

0 Shares