Apple HomePod blir lite mindre hemskt tack vare ny programuppdatering

0 Shares

Jag älskar generellt Apple-produkter. Varje dag använder jag en iPhone, iPad, Apple TV och Mac. För det mesta är jag mycket nöjd med dessa enheter. Med det sagt är inte alla Apple-produkter bra. Till exempel är Apple Watch, AirPods och HomePod spektakulärt hemska. Inte överraskande är att de produkter jag hatar är de som släpptes efter Steve Jobs död.

HomePod kan erbjuda hög ljudkvalitet, men dess höga pris och begränsade användbarhet gör det till en övergripande dålig produkt. Åh och glöm inte – det kan förstöra dina möbler. För pengarna är du mycket bättre med en smart högtalare som drivs av Alexa eller Google Assistant – Siri bleknar i jämförelse. I ett försök att göra HomePod mindre hemskt tillkännager Apple idag en ny programuppdatering som kommer att förbättra den. Högtalaren får inte bara nya funktioner (inklusive den efterlängtade möjligheten att ringa och ta emot telefonsamtal), men också nya språk – spanska (för de i Mexiko, Spanien eller USA) och kanadensiska franska. Medan uppdateringen uppskattas är det helt enkelt för lite för sent.

LÄS OCH: AirPlay 2 ger HomePod-stereopar och ljud i flera rum till iOS 11.4

“HomePod, den innovativa trådlösa högtalaren från Apple, lägger till nya funktioner som gör att kunder kan göra ännu mer med Siri på HomePod, inklusive möjligheten att söka efter texter, ställa in flera timers, ringa och ta emot telefonsamtal och mer. HomePod levererar den högsta- fidelity ljudkvalitet överallt där den placeras i hemmet och ger oöverträffat stereoljud med ett stereopar som ger ett bredare, mer uppslukande ljud än traditionella stereohögtalare. HomePod arbetar tillsammans med en Apple Music-prenumeration för att strömma över 50 miljoner låtar direkt till HomePod , säger Apple.

LÄS OCH: Apple säljer 2 miljarder iOS-enhet

Apple delar de nya HomePod-funktionerna nedan.

Sök efter texter: Förutom att be Siri att spela en viss låt, artist eller genre, är det nu lätt att be Siri att “spela låten som går så här …” eller be Siri att “spela låten som går” Jag är en rebell bara för sparkar nu. ‘”1

Ställ in flera timers: HomePod stöder nu flera namngivna timers. Ställ in en timer för kakan, en annan för lasagne och en annan som en påminnelse om att dimma lamporna – med bara din röst.

Ringa och ta emot telefonsamtal: Använd HomePod bekvämt för att ringa och ta emot telefonsamtal för skarp och tydlig ljudkvalitet. Om du vill ringa ett samtal ber du helt enkelt Siri att ringa någon från Kontakter eller säga numret du vill ringa. Inkommande samtal dirigeras automatiskt från iPhone till HomePod – fråga bara Siri att svara på telefonen – och för missade samtal är det lika enkelt som att fråga ”Hej Siri, vem ringde just?” Med hjälp av ljudväljaren på iPhone kan samtal flyttas från HomePod till iPhone när som helst.

Hitta min iPhone: Den populära Apple Watch-funktionen kommer till HomePod, så att användare kan pinga någon av sina närliggande enheter för att hitta dem.

Genvägar till Siri: Genvägar öppnar en värld av appar för att arbeta på HomePod. När Siri lär sig rutiner och föreslår “genvägar” på iPhone och iPad är samma genvägar nu tillgängliga på HomePod. Att anpassa genvägar för HomePod med en rad uppgifter är enkelt med en ny genvägsapp. Till exempel ”Hej Siri, god morgon” kan köra en morgonrutin och beställa kaffe från en kafés app, tända köksbelysningen från Home-appen och dela de första kalendermötena för dagen – allt med en enkel, anpassningsbar kommando.

Uppdateringen kommer att släppas nästa vecka, så om du redan äger en HomePod borde du förmodligen vara väldigt upphetsad. Om du ännu inte har köpt Apples högtalare kommer de nya funktionerna troligen inte att få dig att köra och köpa en. Men hej – kanske har jag fel. Berätta för mig i kommentarerna nedan om du ska köpa en HomePod på grund av den här nya uppdateringen.

0 Shares