Apple HomePod mini är ganska ful – Jony Ive måste snurra i sin grav

0 Shares

Ett annat Apple-evenemang har kommit och gått, och den här gången var iPhone 12-serien stjärnan i showen. Dessa smartphones ser bra ut och är jämna semi-overordable, börjar på bara $ 699. Medan jag skulle vilja se Apple börja prissätta ungefär $ 100 mindre, vem kan skylla företaget för att debitera vad det gör – folk kommer utan tvekan att köpa dem som galna oavsett.

De nya iPhone 12-enheterna var dock inte de enda nya produkterna. Apple visade också upp en ny smart högtalare som heter HomePod mini. Som namnet antyder är det en mindre (3,3 tum lång, 3,9 tum bred) version av den befintliga HomePod, och det är också mer överkomligt. Tyvärr är Siri fortfarande ganska dum, och den sfäriska designen är ganska ful. Enheten ser ut som ett billigt ljus eller något. Meh, Apple kunde ha gjort mycket bättre – den fortfarande andande Jony Ive måste rulla i sin figurativa grav.

“HomePod mini är utformad för att fungera med Apple Music, podcasts, radiostationer från iHeartRadio, radio.com och TuneIn, och under de kommande månaderna, populära musiktjänster inklusive Pandora och Amazon Music. Flera HomePod mini-högtalare arbetar tillsammans för att strömma musik eller podsändningar till flera rum, allt i perfekt synkronisering. Genom att placera två HomePod-minihögtalare i ett enkelrum kan ett stereopar skapas för ett brett ljudfält, vilket fyller utrymmet med rikt, omslutande ljud, förklarar Apple.

Företaget säger vidare, “För att uppnå stort ljud av en så kompakt design, fungerar Apple S5-chipet i HomePod mini med avancerad programvara för att analysera musikens unika egenskaper och tillämpa komplexa inställningsmodeller för att optimera ljudstyrkan, justera det dynamiska omfånget, och styra förarens och passiva radiatorers rörelse i realtid. Den Apple-konstruerade fulldrivrutinen, som drivs av en neodymmagnet och ett par kraftdämpande passiva radiatorer, möjliggör djup bas och skarpa höga frekvenser. “

Apple delar funktionerna nedan.

Full-range driver och dubbla passiva radiatorer för djup bas och skarpa höga frekvenser Anpassad akustisk vågledare för ett 360 ° ljudfält Akustiskt transparent tyg Beräkningsljud för realtidsinställning Fyra mikrofondesign för fjärrfälts Siri Multiroom-ljud med AirPlay 2-stereopar

Apple HomePod mini kommer att finnas tillgänglig nästa månad, med start den 6 november, för $ 99. Du kommer så småningom att kunna beställa den här i vitt eller rymdgrått. Ska du köpa den? Antagligen inte. Titta, Siri är den dummaste av alla smarta assistenter, och du skulle vara mycket bättre med något från Amazon eller Google. Helvete, Nest Audio är samma pris samtidigt som det ser mycket trevligare ut och är mycket smartare. Endast de hårdaste hardcore (och hjärndöda) Apple-lojalisterna borde bry sig.

0 Shares