Apple introducerar en ny billig 9,7-tums iPad med A9-chip

0 Shares

Ny iPad

Förutom att introducera en röd iPhone 7 och 7 Plus har Apple idag tyst uppdaterat sin iPad-serie och ersatt den åldrande 9,7-tums iPad Air 2 med en ny, kraftfullare version som bara heter iPad.

Även om detta inte exakt är en revolutionerande ny produkt – avsaknaden av ett Apple-evenemang för att tillkännage att det är den stora giveawayen här – det är nyhetsvärt för priset ensam.

Den nya iPad finns i 32 GB och 128 GB lagringsstorlekar och kostar från $ 329 respektive $ 429.

Wi-Fi + Cellular-modellen är prissatt från $ 459.

Förutom den lägre kostnaden ser iPad en speciell uppdatering, med det gamla A8X-chipet som ersätts med 64-bitars A9-processorn.

Philip Schiller, Apples Senior Vice President för Worldwide Marketing, tillkännagav den nya produkten och sa “iPad är världens mest populära surfplatta. Kunderna älskar den stora 9,7-tumsskärmen för allt från att titta på TV och filmer till att surfa på nätet, vilket gör FaceTime ringer och njuter av foton, och nu är det ännu mer överkomligt. Nya kunder och alla som vill uppgradera kommer att älska den här nya iPad för användning hemma, i skolan och för jobbet, med sin underbara Retina-skärm, vårt kraftfulla A9-chip och tillgång till mer än 1,3 miljoner appar som utformats speciellt för den. “

Om du är intresserad av att köpa den nya iPad har du en mycket kort väntetid – beställningar börjar kl 08:01 PDT den 24 mars. Du kan ta reda på mer från Apple här.

0 Shares