Apple introducerar förbättrad föräldrakontroll för att motverka iPhone-missbruk hos barn

0 Shares

iPhone X med enhörning animoji

Efter anklagelser om att barn är beroende av iPhones har Apple sagt att de kommer att införa förbättrad föräldrakontroll i iOS.

I helgen uttryckte ett öppet brev från en grupp investerare oro över barn och tonåringers överanvändning av Apple-enheter. Som svar på brevet säger Apple att även om det anser sig vara en ledare när det gäller föräldrakontroll kommer det att göra funktionen ännu “mer robust” i framtiden.

Se även:

Brevet kom från JANA Partners LLC och California State Teachers ‘Retirement System, investerare som kontrollerar cirka 2 miljarder dollar i Apple-aktien. Det skrevs före nästa månads årliga bolagsstämma och säger att investerarna tror “det finns ett tydligt behov av Apple att erbjuda föräldrar fler val och verktyg för att hjälpa dem att se till att unga konsumenter använder dina produkter på ett optimalt sätt.”

I ett uttalande till Wall Street Journal sa Apple:

Vi tänker djupt över hur våra produkter används och vilken inverkan de har på användare och människor runt dem. Vi tar detta ansvar på största allvar och vi är fast beslutna att uppfylla och överträffa våra kunders förväntningar, särskilt när det gäller att skydda barn.

Företaget säger vidare att de har “nya funktioner och förbättringar planerade för framtiden, för att lägga till funktionalitet och göra dessa verktyg ännu mer robusta.”

Apple har inte gett några detaljer om vilken form dessa förbättringar eller nya verktyg kommer att ta, eller när de kommer att se dagens ljus, så det är svårt att bedöma om företagets åtgärder är tillräckliga för att tillgodose investerarnas efterfrågan.

Bildkredit: Anna Hoychuk / Shutterstock

0 Shares